Latif Demirtaş

Latif Demirtaş

O gün bu gün!

O gün bu gün!

Seçim günü geldi çattı.

14 Mayıs seçimleri için artık sayacak gün kalmadı. Yarın büyük gün. Türkiye’mizin kaderini belirleyeceğimiz gün. Hepimiz sandık başlarına gideceğiz ve vatandaşlık görevimizi inşallah yerine getireceğiz.

Tüm siyasi partiler seçim için mitinglerini, çalışmalarını gerçekleştirdiler. Konya’da da yoğun seçim çalışmaları sürmüştü. Artık söz milletimizde.

Seçim öncesi beklenmedik birçok olayla da karşı karşıya kaldık. Bir Cumhurbaşkanı adayının seçime 3 gün kala Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilmesi hepimizi şaşırttı. Konunun nedeni açısından birçok tartışma ve söylenti var. Fakat ortada olan en büyük gerçek adaylıktan çekilmesiydi. O Cumhurbaşkanını tercih edecek seçmenlerin şimdi hangi adayı ve partiyi tercih edecekleri de tartışmalar arasında. Adaylıktan çekilse de oy pusulasında halen ismi yer alacak ve seçilebilecek. Bu durum seçim istatistiklerini ne derecede ve nasıl etkileyeceğini bilmiyoruz. Yurt dışında yaşayan seçmenler tercihlerini yapmışlardı.

Birçok insan seçimin ikinci tura kalacağı kanaatindeyken, diğer çoğunluğu da ilk turda biteceğinden yana. Biliyoruz ki bu seçim, diğer yıllardaki seçimlerden daha farklı ve heyecanlı olacak.

İnternet ve sosyal medya üzerinden yapılan seçim anketleri oluyor. Bu tahmin anketlerinin gerçeğe ne kadar yakın olduğunu bilmiyoruz. Açıkçası ben çokta gerçeği yansıttığını düşünmüyorum. Özellikle sosyal medya hesaplarından çeşitli sayfaların anketleri. Bu anketleri yapan kişilerin zaten çoğunluğu siyasi içerik paylaşımları yapan sayfalar oluyor. Yani belirli bir siyasi partiyi savunan, destekleyen ve o yönde paylaşımlar yapan bir sayfanın yapacağı anket, yine aslında o partinin kazanacağına işaret ediyor. Çünkü o sayfanın takipçileri büyük çoğunluğu, hatta 90’ı o siyasi partiyi destekleyen insanlardan oluştuğunu tahmin etmek zor değil. İnsanlar desteklediği partinin düşüncelerini, haberlerini paylaşan sayfaları takip ediyor. Azınlıkta ise farklı partiyi destekleyen ama o partinin de düşüncelerini, paylaşımlarını öğrenmek isteyenlerden oluşuyor. Açıkçası benim düşüncem bu yönde.

Yarın birçok merak ettiğimiz soruları ve birçok sorunun cevabını öğrenmiş ve görmüş olacağız. Seçim sandıklarının sonuçlarını canlı olarak takip edeceğiz. İnşallah ülkemiz, milletimiz ve bizim için en hayırlı Cumhurbaşkanı adayı, Cumhurbaşkanı olarak seçilir.

Hepimiz için hayırlı olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Latif Demirtaş Arşivi
SON YAZILAR