Ali Dikilitaş

Ali Dikilitaş

Rıza ile ancak bu kadar oluyor

Rıza ile ancak bu kadar oluyor

Konyaspor, milli ara öncesi bu hafta Beşiktaş ile karşılaştı. Konyaspor’dan kendi adıma beklentilerim çok yüksek, bu sebeple maçtan önce meseleyi tersten anlatmaya çalışalım.

Bundan birkaç yıl önce İstanbul takımları 150 milyon Euro değere ulaşmışlardı ve değer anlamında Anadolu takımlarını beşe katlıyorlardı. İstanbul takımları battı, iflas etti. Galatasaray Riva’yı da sattı ve halen çok büyük borcu var. UEFA Galatasaray’ın ensesinde boza pişiriyor. Beşiktaş batak, borcunu ödeyecek kaynak bulamıyor. Eski yöneticiler alacaklarını istese futbolcu maaşlarını ödeyecek para bulamaz. Fenerbahçe borsada son sermaye artırımını da yaptı, durumu kritik. Trabzonspor şehrin göbeğindeki tesisleri sattı hatırı sayılır para aldı ama batak.  Para olmayınca istedikleri gibi transferde yapamıyorlar.

Büyük takım dedikleri takımlarla Anadolu takımları arasındaki değer farkı 5 ten 2 ye düştü. Böyle olunca Anadolu takımları aradaki farkı kapattı ve önümüzdeki 2-3 yıl içinde Anadolu’dan yeni bir şampiyon çıkacaktır.

Konyaspor ligin en oturmuş kadrosuna sahip, Konyaspor’un dengeli diyebileceğimiz bir kadrosu var. Konyaspor’da her bölge için 2 futbolcu var. Konyaspor’un çok kaliteli 2 santraforu var ve arkada çok yetenekli Mücahit’i var. Galatasaray’ın yedek santraforu yok. Beşiktaş’ın  yedek stoperi yok. Fenerbahçe yerlerde sürünüyor.

Geldiği günden beri Rıza Çalımbay’a karşıyım, başarılı olamayacağına eminim çünkü.  Bir başka deyişle ben Konyaspor’un şampiyon olabilecek potansiyeli olduğunu düşünüyorum. Rıza hoca ile Konyaspor ancak orta sıra takımı olabilir.

Konyaspor’un antrenmanları komedi, düz koşu ve ısınma hareketleri sonrası 5/2 çalışan bir takım. Kondisyon yerlerde zaten, koşu mesafelerinde en gerideyiz. Rıza hocanın futbol zekası kısıtlı, takımı da tanımıyor. Takımı tanımadığı için forma adaleti yok.

Rıza hocanın oyun okuma, rakibi analiz edip problem çözme yeteneği de yok. Ankara’dan eşi dostu var sanırım, boş kalmıyor işte…

Türk futbolunun en önemli sorunlarından biri bu değil mi zaten. Hak eden değil, eşi dostu arkadaşı  çok olan iş yapabiliyor.

Konyaspor, bu hafta Beşiktaş’ı konuk etti, daha maçın 28. dakikasında Beşiktaş 10 kişi kaldı. Penaltıyı gole çevirdin, rakibin yedek stoperi yok, orta alandan bir kişi eksilmiş. Sen hoca olarak maçı çözememişsin. 10 kişi kalan rakibi yorup maçı koparmak varken neredeyse yeniliyordun…

Konyaspor maçta bir de penaltı kaçırdı, Hurtado penaltıyı kullanmak için çok istekliydi, ne oldu anlamadım, ikinci penaltıyı da Yatabare kullandı ve kaçırdı.

Ben Rıza Çalımbay gibi futbol aklı kıt bir adamın Konyaspor’da teknik direktör olarak çalışmasına karşıyım, Mustafa Reşit Akçay, Mehmet Özdilek şimdi de Rıza Çalımbay bu adamları hangi el Konya’ya gönderiyorsa elini Konyaspor’dan çeksin.

Yönetim milli arada hayırlı bir iş yapıp bu adamdan kurtulması lazım, gelsin Aykut Kocaman yarım bıraktığı işi tamamlasın…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Dikilitaş Arşivi
SON YAZILAR