Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

Sağlık Bakanlığı başarılı sınav veriyor!

Sağlık Bakanlığı başarılı sınav veriyor!

Memleketinizden çok uzaklarda gurbet ellerdesiniz.
 
Sağınız solunuz kıyamet gibi. Sokaklarda ölüm sessizliği, kimse dışarıya çıkmıyor ölüm korkusuyla. Yaşadığınız ülke, üst düzey güvenlik önlemleri almış. Sağı solu kapatmış.
 
Kamu binaları, hatta hastaneler, ulaşım gibi gündelik hayatın temel fonksiyonları bile durdurulmuş.
 
Yaşadığınız o ülke kendi vatandaşını gözden çıkarmışken, ana vatanınızdan bir Koca Yusuf sizin için havalanıyor. Al bayraklı o koca Yusuf sizin için iniyor.
 
Çin/Vuhan’da mahsur kalan Türk, Azerbaycanlı, Gürcü ve Arnavut vatandaşlar “Koca Yusuf operasyonu” ile vatanlarına döndü. Türkiye sadece Türkiye değildir diye her zaman söylüyoruz.
 
Azerbaycanlı kardeşlerimizin yanında, Gürcü ve Arnavut kardeşlerimiz de bize yabancı değiller aslında. Aynı coğrafyanın dert ortağıyız.
 
Dünyaya parmak ısırtan bu operasyondan sonra mevzubahis ülkelerin dışişleri bakanlıklarının yaptıkları açıklamalar da zaten ne kadar önemli bir iş yapıldığını gösteriyor.
 
Arnavutluk, Gürcistan ve Azerbaycan Dışişleri Bakanlıklarının sosyal medyada yaptığı minnet dolu açıklamaların altında, o ülke vatandaşlarının Türkiye’den övgüyle bahsetmesi de zaten bizim için ayrı bir gurur kaynağı.
 
Çünkü onlar Türkiye’yi abi olarak görüyor, her dertlerine koşan bir baba gibi sahipleniyorlar.
 
Eskiden ABD, Fransa, İngiltere gibi ülkeler gider dünyanın öbür ucundan tehlikedeki vatandaşlarını alır, ülkesine götürürdü… Uzaktan izler izler İmrenirdik.
 
Şimdi dönüp baktığımızda ise aynı gururu biz yaşarken, bizim batıya baktığımız gibi bize gıptayla bakan ülkeler var.
 
Türkiye’nin Koca Yusuf’la gidip vatandaşlarını kriz bölgesinden çekip almasını küçümseyen kompleksliler var. Onlar şunu bilsinler ki, böylesine büyük operasyonları yapacak ülke sayısı çok çok az.
 
Mesela Avustralya, Çin’den tahliye edilecek vatandaşlarından bin dolar para istiyor. Acil ambulans için 800 dolarlık bir ödeme alıyor.
 
Türkiye bütün bu hizmeti hem ücretsiz veriyor, hem de Çin’e eli boş gitmiyor. Medikal destek ve maske gibi konularda kendine yakışanı yapıyor. Türkiye’nin bu tavrı Çin medyasında da gerekli övgüyü aldı.
 
Türkiye olayın başından beridir çok iyi bir acil durum yönetimi sergiliyor aslında.
 
Türkiye'de mevcut durumda 31 Ocak itibarıyla bir vaka kaydedilmiş değil. Çin'de de virüs bulaştığı tespit edilen Türk vatandaşı bulunmuyor. Sağlık Bakanlığı tarafından önemli tedbirler alınmış durumda. Türkiye genelinde 25 hastanede virüse karşı özel müdahale birimleri kuruldu ve bakanlık bünyesinde oluşturulan bilim kurulu da çalışmalarına devam ediyor.
 
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, meselenin her an takipçisi. Bazı medya organlarında yer alan yalan haberlerin yanında, halkı korkuya sevk etmek için sosyal medyada provokatörlük yapan kötü niyetlilere de meydanı bırakmıyor.
 
Meseleyle ilgili her gün bir basın açıklaması yapıyor. Kendisine bağlı olan bütün kurumlardan bilgi alıyor.
 
Sağda solda söylenenlere kulak asıp endişe etmemek gerekiyor. Bakan Koca’nın dediği gibi, en önemlisi hijyen kurallarına uymak.
 
Özellikle bugün itibarıyla açılacak olan okullar, insan nüfusunun fazlalığı nedeniyle dikkat edilmesi gereken yerler arasında. Zaten Bakan Koca bununla ilgili olarak velileri ve öğrencileri bilgilendireceklerini de belirtti.
 
Bütün çocuklara şimdiden iyi dersler dilerken, sık sık ellerimizi yıkamamız gerektiğini de bir kez daha hatırlatıyorum..

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi
SON YAZILAR