Ali Pay

Ali Pay

Şampiyonların maçı

Şampiyonların maçı

Milli Takımımızın hafta sonu İngiltere ile yapacağı hazırlık karşılaşması nedeniyle Süper Ligin son hafta karşılaşmaları hafta içine alındı. Çarşamba günü saat 19.00’da oynanacak olan Konyaspor-Beşiktaş karşılaşmasıyla ekibimiz de sezonu kapatacak. Konyaspor sezonun ikinci yarısında gösterdiği başarılı performansla beraber gelen puanlarla ikinci yarının lideri konumunda bulunuyor. Tüm spor kamuoyunun şampiyonluk düğümünün Konya’da çözüleceğini beklerken Beşiktaş Pazar günü oynadığı Osmanlıspor’u yenerek şampiyonluğu garantilemiş bir şekilde Konya’ya geliyor. Bu maçın önemi tam da burada başlıyor.

                Ligin Şampiyonu ile ikincin yarının şampiyonunun karşılaşması olarak görüyorum. Konyaspor Ziraat Türkiye Kupasında her iki maçta da yendiği rakibini bu karşılaşmada da yenerek eli boş göndereceğini ümit ediyoruz. Aykut Kocaman’ın ise Konyaspor’u ideal 11’i ile sahaya süreceğini düşünüyorum. Aykut Kocaman’ı skora göre de ilerleyen dakikalarda genç oyunculara da fırsat verecektir. Aykut Hoca’nın her zaman genç oyunculara sahip çıktığı tüm spor camiasının malumu. En azından Boşnak Amir, Abdülkerim, Halil İbrahim ve alt yapıdan en az iki üç oyuncuyu Konyaspor’a kazandıracaktır. Konyaspor’la birlikte ikinci yarının şampiyonu Aykut Kocaman’ın da bu noktada en büyük takdiri ve teşekkürü hak ettiğini düşünüyorum.

Beşiktaş’ın da şampiyonluğu garantilemiş olması sebebiyle Şenol Güneş’te Konyaspor karşılaşmasına kadroda revizyon yapması ve gençlere fırsat vermesi büyük ihtimal. Her iki takımında genç oyuncuları kazanmaları durumunda Türk Futbolu adına büyük bir yatırım yapmış olacaklardır. Futbol her ne kadar sahada oynanan oyun gibi düşünülse de, sahanın dışında da oynandığı gerçeğini görmezden gelemeyiz. TFF Başkanının Beşiktaş eski Başkanı olması bunu ispatlamaktadır.

PFDK’nın Konyaspor’un kardeş takımı Kasımpaşa ile karşılaşmasında taraftara haksız yere vermiş olduğu ceza bunun bir örneğidir. Bu ceza sadece Konyaspor ve Kasımpaşa taraftarlarının değil tüm futbol kamuoyunun tepkisini çekmiştir. PFDK’nın bir an önce bu hatalarından vazgeçip Sezar’ın hakkını Sezar’a iade etmelidir.

Yani artık komplo teorilerine gerek kalmadı. Ligin örnek taraftarı, Anadolu’nun hükümdarına TFF’nin ödül vermesi gerekirken ceza vermesi Türk Futbolu adına utanç verici bir örnek olarak Futbol tarihine geçti. PFDK’nın cezayı kaldırması halinde futbol sadece futbol değildir” iddiasını tüm Konya ve futbol kamuoyuna bir kez daha hatırlatacaktır.

Her şeye rağmen iki şampiyonun karşılaşacağı bu önemli karşılaşmada, lig şampiyonu Beşiktaş’ı kutluyor, Konyaspor’umuza da başarılar diliyoruz.

Takımımızın bu başarıyı önümüzdeki sezon artırarak sürdürmesi dileğiyle…     

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Pay Arşivi
SON YAZILAR