Ali Pay

Ali Pay

Futboldaki FETÖ temizliği ne zaman?

Futboldaki FETÖ temizliği ne zaman?

Türk Milleti, 15 Temmuz akşamı darbe girişiminde bulunan FETÖ’ye karşı milli duygularla gösterdiği dik duruşuyla sadece içindeki hainlere değil,  tüm dünyaya büyük bir ders vererek tarihe geçmiştir.

Türk Milleti sadece FETÖ’yü değil 7 düveli bozguna uğratmıştır. Örgütün uzun süredir devletin kurumlarını ele geçirmeye çalıştığı herkesin malumuydu. Bu girişimler en sonunda Türk Futbolunu ele geçirme çabasına da dönüşmüştü gözlerimizin önünde.

Bu konu artık ayağıyla topu itekleyebilen bir bebek için bile bir gizem taşımıyor. FETÖ’nün en özel ilgi alanlarından birinin Türk futbolu olduğu gerçeği ortaya çıkmıştır.  

Türk futbolunun da kendi içine sinsice sızan bu örgütten ve bu örgüt tetikçilerinden bir an önce kurtulması gerekmektedir.

Daha önce 3 Temmuz süreci şike süreciyle başlayan davalarda bu örgüt elemanlarının elinin olduğu ortaya çıkmıştı. FETÖ nün yaklaşık 20 milyon taraftarı bulunan Fenerbahçe kulübünü ele geçirme çabası FB Başkanı Aziz Yıldırımın ve taraftarın dik duruşuyla üstesinden gelinmişti. Örgütün Türk Futboluna karşı hazırlandığı cinayet girişimi Aziz Yıldırım’ın cezaevinde olduğu süreçte avukatlar aracılığıyla verdiği beyanatlarda bugünse birebir karşımıza çıkmaktadır.

Bu durum ise geçmişe dönük uzun bir süre Türk futbol kamuoyunu FETÖ’nün oyaladığı ortaya çıkmıştır. Şimdilerde ise Türk Futbolunun yüzde 30’unun bu örgüt tarafından yönetildiği söylenmektedir. Bakar mısınız acı tabloya? Son günlerde aktif olarak görev yapan kulüp idarecileri, teknik adamlar, futbolcular gibi FETÖ örgütü ile isimlerinin anılması tüm spor kamuoyunu gibi bizi de rahatsız etmektedir. Bu durum ise görünen şu ki Türk futboluna Türkiye Cumhuriyeti Devletinden daha önce ve daha uzun süredir bir darbe girişimi ile karşı karşıya olduğu gerçeğini göstermektedir.   Eski milli oyunculardan Hakan Şükür’ün ABD’de bulunan Fetoş Gülen’in pardon işte ismi her neyse onun yanına sığınması ayıbı Galatasaray kulübünü rahatsız ediyor biliyoruz.

Peki neden Hakan Şükür? Neden her yerde Hakan Şükür? Futbolcu Hakan Şükür? Siyasetçi Hakan Şükür? FETÖ militanı Hakan Şükür? Kendi kendini imha eden Hakan Şükür…

 Hakan Şükür ülkemizi daha önceki yıllarda uluslararası müsabakalarda attığı gollerle zirveye taşıması futbolumuza katkı sağladı belki ama bugün o aranan bir suçlu…  Türk futbolunun tepeden başlayıp en alta doğru temizlenmesi gerekmektedir. Dışarıda bu kadar temizlik yapılırken TFF, MHK Spor Kulüpleri, teknik heyet ve futbolcuların bu temizlikten nasibini almaması olmaz.

Olacaktır elbet ama bu girişimler bize “Futbol” denen oyunun tarih sahnesinde ne denli önemli olduğunu ve futbolun sadece futbol olmadığını bir kez daha göstermesi bakımından çok önemli… Futbolu bir silah olarak kullanan zihniyetin spora ne kadar büyük zararlar verdiğini, bir zamanlar sevgiden yere göğe sığmayan insanların nasıl bir gecede yerin dibine battığına şahit olarak, tarihe yeniden şahit oluyoruz…

Gelelim, sezonun ikinci hafta maçlarına… Bugün 21.45’te Konya Arena’da oynanacak olan Konyaspor-Beşiktaş karşılaşmasıyla başlayacak. Ekibimiz geçen sezon 4 kez karşılaştığı rakibi Beşiktaş’ı 3 kez yenip bir kez de mağlup olmuştu. Konyaspor’un Beşiktaş’ı bir kez daha yenerek İstanbul’a eli boş göndereceğinden şüphemiz yok… Bugünkü karşılaşmayı 42 bin kişilik stadı doldurması beklenen büyük Konyaspor’un büyük taraftarı, 15 Temmuz akşamı şehit düşen Ömer Halisdemir yüz maskeleriyle ve Türk Bayraklarıyla takip ederek yine hem Türkiye’ye hem dünyaya anlamlı mesajlar verecek. Bir kez daha teröre lanet edilecek. Bu maça gelenler aynı zamanda ülkeye sahip çıktıklarını haykıracak Konya’dan dünyaya… 

Bu maçta ‘başarılı geçen geçen sezon kaldığımız yerden devam’ diyebileceğimiz bir maç olması ümidiyle…

Konyaspor’a Başarılar…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Pay Arşivi
SON YAZILAR