Ali Pay

Ali Pay

Konyaspor özüne dönmeli!

Konyaspor özüne dönmeli!

Milli maç nedeniyle verilen ara yoğun maç trafiği yaşayan Konyaspor’a bir nebze olsun dinlenme fırsatı sundu. Bunun en önemli semeresini de hafta sonu oynadığı Başakşehir maçında aldık. Futbolcuların performanslarının da üst seviyeye çıktığını gördük bu sayede.

Başakşehir maçında sahadan beraberlikle dönen Konyaspor, Braga maçı öncesi çok önemli ölçüde moral bulmuş oldu.

Gelelim Braga maçına;

Braga’nın artıları çok tabi. Avrupa tecrübesi var en başta. Oyun olarak da yerden ayağa paslarla oynaması, hızlı hücuma çıkabilmesi büyük avantajları… Tüm bunlara karşın Aykut Kocaman ve Konyaspor’un nasıl bir strateji izleyeceğini hep birlikte göreceğiz.

Aykut Kocaman ve Konyaspor iki sistemde oynamalı diye düşünüyorum.

İlk olarak; Konyaspor’un 4-4-2 sisteminde oynaması halinde defans orta sahaya yakın olmalı. Orta sahada oynayan oyuncuların kanatlara açılması gerekiyor bu şekilde oynamaları durumunda. Kanatlardan ceza sahasına yapılan ortalarda ceza alanı içinde orta saha destekli en az 5-6 oyuncu olmalı, ki sonuca ulaşabilelim.

Maç içerisinde duruma göre sistem değişikliğine giderek 5-4-1 şeklinde de oynayabilir.

Aslına bakarsanız kısaca Konyaspor özüne dönmeli. Geçtiğimiz sezon aldığımız sonuçlar, ligdeki başarı sıralamamız ortada. Nacizane, bence Avrupa maçlarında da aynı şekilde oynamalıyız. Hem alışık olunan sistem, hem bizi bir turnuvada başarıya götürebilecek en iyi yol, o yol…

Tabi bu yönde kararı Hocamız Aykut Kocaman verecek.

4-4-2’mi , 5-4-1’mi? Oyuncuların birbirine yakın yada uzak mı oynayacaklar yine hocamız belirleyecek. Tüm şehrin ve hepimizin Hocaya güveni tam.

Esasında Konyaspor ve Braga takımları oyun olarak aynı sistemde oynuyor. İki takımda denk gözüküyor. Şans iki taraflı. Rakibin ne kadar büyük tecrübesi olursa olsun, bizim de ev sahibi olmamız ve taraftar desteğimiz var. Ayrıca artık bizimde Avrupa tecrübemiz var küçük ve kısa süreli de olsa! Tüm bunları göz önünde bulundurduğumuzda Konyaspor’un bu maçtan üç puan alması içten bile değil.  

42 bin kişinin stadı doldurarak takıma vereceği destekle son iki maçta elde ettiğimiz tecrübeyle Braga’yı güzel oyun ve güzel bir sonuçla geçerek ilk üç puanımızı almayı umut ediyoruz.

Çünkü bunun dışında herhangi bir sonuç pek de işine gelmez takımımızın… 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Pay Arşivi
SON YAZILAR