Ali Pay

Ali Pay

Konya’ya milli ayıp

Konya’ya milli ayıp

Pazar akşamı İngiltere ile oynanan hazırlık maçında Milli Takımımız çok da ümit vermedi.

Nedeni ne gelince;

İlk önce şunu söyleyeyim. Sorunun Milli takımda değil, öncelikle Türk Futbolunda olduğunun bilinmesi gerekiyor. Sezon yeni bitmiş olmasına rağmen Milli Takımda oynayan bazı oyuncuların fizik ve kondisyonunun hazır olmaması garipsenecek bir şekilde ortada duruyor. Milli Takım teknik heyetinin bazı futbolculardan vazgeçememesi bir başka durum gibi ortada duruyor. Özellikle İngiltere karşısında Milli Takımımızın orta sahada oyun üstünlüğü rakibine kaptırması, sağ kanatta Gökhan Gönül’ün istenilen performansı gösterememesi, bir de üstüne Volkan Babacan’ın defansta İsmail Köybaşı ile anlaşamamasından dolayı yediğimiz ikinci gol bir kez daha içimizi acıtmıştır.

Milli Takım formasının torpili olanın değil, hak edenin giymesinden yanayız. Fatih Terim Milli Takım oyuncularının açıklanmasından sonra sezonun üçüncü bitiren Konyaspor’dan oyuncu olmamasını tüm Konya ve Türkiye’den tepkiler geldi. Fatih Terim ve Kurmaylarının bu hatadan bir an önce vazgeçmelidirler. Konyaspor’da kalede oynayan Serkan Kırıntılı belki ilk 11’de oynamayabilir. Ama ikinci kaleci ve Volkan Babacan’ın da yerine rahatlıkla oynayacak ve başarılı olacak bir isim olarak görüyorum.

Süper Lig’in en çok top çalan ve top dağıtan oyuncusu ise Ali Çamdalı’dır. Milli Takımın çöken orta sahasına derman olacak isimlerin başında geliyor Çamdalı. Bu görevi çok da rahat üstesinden gelebilecek bir isimdir.

Sağ kanatta oynayan Ömer Ali daha öncede Genç Milli Takımda oynamış olmasının verdiği tecrübeyle de sadece Türkiye’de değil Avrupa’da da gelecek vaat eden futbolcular arasında gösterilmiş olmasına rağmen Milli Takımda yer bulamaması aynı durum gibi gözüküyor.

Bu durumu göz önüne aldığımızda acaba Milli Takıma seçilen oyuncuların lobi faaliyetleri mi yoksa torpili olanlar mı oynayacak sorusu gündeme geliyor. Milli Takımın hocasının bir an önce kendisine çeki düzen vermesini bekliyoruz. Avrupa Şampiyonasına 17 gün gibi kısa bir süre kalmışken Türkiye’nin Avrupa Şampiyonasından eli boş dönmemesi adına gereken hassasiyet gösterilmeli diye düşünüyorum.

Türkiye Futbol Federasyonu grup elemelerinde maç biletlerinin satışa çıkardığı andan itibaren 3 saat gibi kısa bir sürede bitmesi TFF’nin bu yoğun ilgi karşısında hayran olması Konyalı sporseverlerin Milli Takımı sahiplenmesi hafızalardaki tazeleğini halen koruyor. Milli takım Teknik Direktörü Fatih Terim’in kurmaylarının kendisine sunduğu raporları tekrar gözden geçirmesini tavsiye ederim.

Ligi üçüncüsü takımın en azından iki yada üç oyuncu ile temsil edilmelidir. Tarafsızlığını kaybetmeme adına Fatih Terim’in bu yanlıştan bir an önce dönmesini bekliyorum.

 Milli Takım için geç olmadan. 

    

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Pay Arşivi
SON YAZILAR