Ali Pay

Ali Pay

Kocaman, Transfer, Başarı…

Kocaman, Transfer, Başarı…

Atiker Konyaspor’un geçtiğimiz sezonu üçüncü bitirerek, Futbol Kamuoyunda adından en çok söz ettiren takımlardan biri oldu. Lig üçüncülüğü ile birlikte UEFA Avrupa Ligine gruplardan direk katılma hakkını da elde etmiş oldu. Bir zamanlar seçim vaatlerine konu olan UEFA Avrupa Ligi artık önümüzde duruyor.

Bununla birlikte Konyasporu bir dizi sorunlar bekliyor tabi. Bu sorunlardan kısaca bahsetmek gerekirse;  UEFA’ya katılan takımların sezonu en az 15-20 gün erken açması gerekir en başta. UEFA’ya katılan takımların sezon içerisinde form düşüklüğü yaşadığı da bilinen bir gerçek. Futbolcuların aşırı yüklenmesi dolayısıyla adele sakatlanması gibi sorunlar da yaşanır sıklıkla. Bu sorunlar ise yönetim ve Aykut Kocaman’ın el birliğiyle çözüm bulması beklenir.

Geçtiğimiz sezon içerisinde Konyaspor’un çıktığı bazı maçlarda aksayan yerler açıkça görülmüştür. Önümüzdeki sezon Konyaspor’a UEFA, Ziraat Türkiye Kupası, Süper Lig gibi üç ayrı kategoride mücadele edeceği göz önünde bulundurulduğunda bazı transferlerin ne kadar gerekli olduğu gün yüzüne çıkıyor. Aykut Kocaman’ın Konyaspor’u sistem futbolu oynatıyor olması, Hocanın kafasındaki transfer isteklerini de beraberinde getirecektir.

Kadro derinliğini sağlamak adına yedek kulübesini güçlendirmek için Konyaspor en az 4-5 futbolcu transfer ederek hem eksik yerleri doldurmuş olacak hem de kadro derinliğini sağlamış olacaktır. Transfer yapılması gereken yerler ise Kaleci Serkan Kırıntılı’nın yedeği ve rekabet edebilecek bir kaleci, Defansa bir Stoper, Orta Sahaya iki oyuncu, Forvete ise en az bir olmak üzere transfer gerektiğini düşünüyorum. Transfer komitesinin ise Konyaspor’un daha önceki yıllarda yaşadığı bazı sıkıntıları göz ardı etmemesi gerekiyor.

Transfer yapılırken kulübün mali yapısı göz önüne alınması gelecek adına da çok iyi olur düşüncesindeyiz. Yeni gelecek oyuncuların geçtiğimiz sezonu başarısına katkı sağlayacak oyuncular olmasına birinci derecede dikkat edileceğine eminiz. Gelen oyuncuların takıma uyum sorunu yaşamamaları da gerekir. Sistem içerisinde kendilerine bir an önce yer bularak takıma katkı sağlayacak isimlerin seçileceğinden şüphemiz yok. Ancak yönetimin takımın başarısı adına bazı fedakarlıklar yapmasını da bekliyoruz. Özellikle de maddi fedakarlıklardan söz ediyorum. Yönetim Aykut Hoca’nın elini güçlendirecek adımları olabildiğinin en iyisini atması gibi…  

Öte yandan daha şimdiden Konyaspor taraftarını Avrupa Maçlarına çıkacak olmanın heyecanı sarmış durumda. Tüm şehrin beklentisi göze hoş gelen bir futbol takımı izlemek.

Konyaspor’un ilk hedefi ise Avrupa’da tecrübe kazanmak hem de UEFA liginde kalıcı başarılar için bir adım atmak.

Tekrar etmekte fayda var. Yönetimin Aykut Kocaman’ın elini bir an önce güçlendirmesi gerekiyor.

Çünkü önümüzdeki sezon bu sezondan çok daha çetin geçecek… 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Pay Arşivi
SON YAZILAR