Ali Pay

Ali Pay

İki Bayram da Konyaspor’dan Olsun…

İki Bayram da Konyaspor’dan Olsun…

Atiker Konyaspor bugün Antalyaspor ile Antalya stadında oynayacak. Konyaspor geçtiğimiz sezon elde etmiş olduğu lig üçüncülüğünün tesadüf olmadığını bu maçı alarak göstermeye çalışacak. Maçın Antalya’da oynanacak olması ev sahibi ekip adına bir avantaj olarak görünüyor belki.

Antalyaspor, etkili orta saha oyuncularından Makau, Rıdvan, Celuska ve Samuel Eto gibi dünya yıldızlarıyla da gol arayacak.

Aykut Kocaman ise elindeki kadroyu her maçta, en iyi şekilde değerlendirmesi tüm spor kamuoyunun  takdirini topluyor. Atiker Konyaspor’un defansının özellikle Samuel Eto’ya atılacak ara pasları kesmesi gerekmektedir.    

Konyaspor’un bu sezon sanki alışagelmişin dışında defans yapma özelliğinin yanında etkili hızlı ataklar yapabilme ve hücum bölgesinde de çok daha etkin olduğu düşünüyorum. Atiker Konyaspor’un orta saha ve forvet hattının iyi anlaşması ve iyi organize olması durumunda rahatlıkla bu maçtan 3 puanla dönmesinden kimsenin şüphesi yok.

VE GELELİM SHAKHTAR MAÇINA…

Asıl önemli olan bu karşılaşmadan öte, Kurban Bayramının 4. Günü saat 22.05’te oynayacağımız olan Shakhtar Donetsk maçı. UEFA Avrupa Ligi’nde Shakhtar’ı ağırlayacağız. Aykut Hoca ve yardımcılarının Ukrayna temsilcisini çok iyi analiz etmesi gerekmektedir. Rakibimizin Avrupa tecrübesi ve onun yanında bizim takımımızın bu noktada hiçbir tecrübesinin olmaması spor otoritelerince ve kamuoyunca bize çok daha az şans vermelerine neden olsa da hatta daha da ileride gruptan çıkma şansımızın olmadığı yönündeki bütün açıklamaları garipsiyorum.

Bunun tam aksini düşünüyorum. Benim görüşüm seyirci ve saha avantajını da kullanabilirsek öncelikle Donetsk olmak üzere bütün rakiplerimizi yenmemiz içten bile değil. Alacağımız 7 puanla bile gruptan çıkacağımıza ben eminim.

Konyaspor’un burada alacağı galibiyetler ve beraberlikler tüm spor otoritelerini ters köşeye yatıracaktır. Bu çokta uzak bir hedef değil…

Dezavantajlarımız olarak görünen her konuyu her sorunu avantaja çevirebiliriz… Onlardan daha iyi konsantre olmuş, daha çalışkan, daha fedakar, daha fazla koşan, daha fazla istekli bir Konyaspor’un büyük başarılara imza atmaması için hiçbir neden yok.

Haydi Konyaspor’um…

Futbolcularımızın özverisini ve Aykut Hoca’nın düşüncelerini sahaya yansıtabilen bir Konyaspor büyük başarıların altına imza atacaktır…

Başarılar…   

İslam Alemi’nin Kurban Bayramını da en içten dileklerimle kutluyorum…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Pay Arşivi
SON YAZILAR