Barbaros Ulu

Barbaros Ulu

Seçimin Galibi Kim?

Seçimin Galibi Kim?

---Seçimin galibi kim sence?

---Cumhurbaşkanı Erdoğan.

---Değil.

---Adam kazandı ya!

---Zaten cumhurbaşkanı idi, yeniden seçildi.

---Kılıçdaoğlu o zaman.

---O da kazanan değil. Zaten Ana Muhalefetin Genel Başkanı idi. Oyunu düşürse de yerini korudu. Mevcut koltuğunu koruyabilirse Allah’a şükretsin şimdi…

---Demirtaş mı yoksa?

--- Hayır, değil. Zaten içerideydi, yine içeride. Partisi Meclisteydi, tekrar Mecliste.

---Bahçeli’yi kastediyorsun…

---O da Meclisteydi, yine Mecliste. Ama neredeyse hiç miting yapmadan mevcudu korudu denirse orası doğru. Demirtaş da öyle oldu. İçeride yata yata partisini Meclise gönderdi. Bu, mitinglerin seçim kazandırmadığını gösteriyor. Şu kadar miting yaptık diye hava atan siyasilere duyurulur.

---Geriye Akşener kaldı.

---Estirilen onca rüzgara rağmen kendisinin aldığı oy ve partisinin çıkardığı vekil sayısı kendilerini bile memnun etmedi. O hiç değil. Partisinden düşük puan alan lider olarak tarihe geçecek.

---Karamollaoğlu kaldı geriye…

---O hiç değil. O umduğunu ne alabildi, ne de kendisinden umulanı verdi. Küstürdükleri de cabası.

---Başka başka başka…Hah İnce o zaman!

---O hiç değil. Bakmayın oyunu artırdığına. İhsanoğlu kadar bile oy alamadı. Sonra seçim kazanmak demek birinci çıkıp bayrağı göğüslemek demektir. Açık ara geride. Ama mevcudun üzerine 8 puan artırmayı başarı sayıyorlarsa bu, Türkiye’yi yönetmeye talip olmaktan ziyade parti içinde başarı sağlamaya yönelik çalıştıklarını gösteriyor. Bundan sonra bu 8 puanı miras paylaşır gibi paylaşacaklar. Eğer pay edebilirlerse…

---O zaman herkes mağlup mu? Çünkü seçime girenleri saydım.

---Hepsi yerini ve mevcudu korudu, eski başarısını yineledi. Yerinde saymayı başarı sayıyorlarsa tamam başarıdır. Kimi kendisi yüksek puan alırken partisi zayiat verdi. Kiminin de partisi yüksek puan alırken kendisi geride kaldı. Kimi de maratona girmeden önce sıfırdı, yine sıfır aldı. Anlayacağın bu seçimde çoğu gazi oldu dense yanlış olmaz.

---Seçimin kazananı yok mu o zaman?

---Bana göre tek kazanan var: O da Binali Yıldırım.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Barbaros Ulu Arşivi
SON YAZILAR