Tuğba Açıkgöz

Tuğba Açıkgöz

Seçmen kararsız mı?

Seçmen kararsız mı?

AK Parti’de vekil aday listeleri açıklandıktan sonra seçmen sesli düşünmeye başladı. Cumhurbaşkanlığı seçimi ve vekil seçimi şeklinde bir ikilem çıktı karşımıza. Liste Konya halkı tarafından kabul görmedi mi? Ya da birileri yine çok mu çalışıyor? Halkın vatanına göz dikenler 15 Temmuz’da galip gelemedi de, şimdi fikirlerine mi darbe yapma peşinde?

Listeyi beğenmeyen kesim kalabalık ve kendince fazla haklı. Çünkü inandıkları halis isimler listede yer bulamadı. İstemedikleri isimler ilk sıralarda yer aldı. Oluşturulmaya çalışılan hava şu; halkın söyledikleri dikkate ya da ciddiye alınmadı. Halka hakaret edildi. ‘Biz kimi koyarsak sen oy vereceksin’ denildi. Hatta listenin ilk sıralarına konulan isim siz oy verseniz de vermeseniz de, en az oy ihtimaliyle bile meclise gireceği için, listenin 11. sırasındaki isim için sıkıntı oluştu. Yani sürecin çok yakın takipçisi olan seçmen küstürüldü.

Seçmen diyor ki ‘bugün istemediğim ismi bana zorla dayatan sisteme karşı tek yapabileceğim şey oy vermemek. Vekil sayısındaki düşüş, bugün istemediğim kişi meclise girse de gelecekte istemediğimiz başka bir adayın listeye girmesini engelleyecektir. Bu benim ‘partimi korumak için(!)’ yapacağım ve benim oyumun değerinin anlaşılması adına çok büyük bir adım. Bu sebeple bu seçimde oyumu Saadet ya da MHP ile değerlendireceğim.’

Peki bu tutum bize ne kaybettirir???

Kaybedilecek şey sadece 1 vekil midir?

İşte bu noktada eli vicdanın üstüne koyup değerlendirme yapmak lazım.

Oy vereceğiniz partinin vekil adayları çok mu iyi?

En basit soruyla tanıyor musunuz?

Adını duydunuz mu?

Önceki dönem vekillerimizden Abdüllatif Şener’in Konya’da CHP’den aday gösterildiği süreçte, vekil adayı beğenmeyerek partimize küskünlük göstermek malasef ki aynı tarafa hizmettir ve amaçlanan şeyde tam olarak budur! Şahsi kırgınlıklarımızı, bu ülkeye olan sevdamızın önüne geçirmemeliyiz. Düşman sıfatı ile mücadele yürüttüğümüz güruh bu kadar fazla sayıda iken, safları her zamankinden sıkı tutmalıyız. Vakit yine sayın Cumhurbaşkanımıza destek vaktidir.

Ölmeyi göze alıp 15 Temmuz’da kendi selasını dinleyen Konya halkı, bu hassasiyeti düşünerek oy verecektir. Bu yola çıktığımızda karşı durduğumuz zulm ordusu, bugün sadece kimlik değiştirmiştir. Bizlere bu zalimlere fırsat vermemek yakışır. Evlatlarımızın geleceği için, inandığımız İSLAM sancağı düşmesin diye partimize sahip çıkmak zorundayız.

Teşkilatlarımız var gücüyle çalışacaklar. Ancak ‘iknaya önce niyet lazım’. Bu sebeple, herkes önce kendini ikna edecek. Bunca yıl neler yaşandı? Kimlerle mücadele edildi, ne zaferler kazanıldı, bunların hepsini tek tek hatırlayacak gönüllerimiz.  

Sizlere söyleyeceklerimiz ancak niyetinizi kolaylaştırıcı olabilir. Ülkemizin geleceği, davamızın devamlılığı, yine yeniden zaferlere şahitleri etmek için, ‘Türkiye Şahlanıyor’ sloganıyla haydi şimdi EL VER KONYA…

Her zaman inananların safında en önde yer aldın. Bugünde Partine, vekiline, teşkilatına, davana sahip çıkmak yakışır sana.

Unutma her şey Rizeli bir yiğidin önderliğiyle başladı. Mesele Konya meselesi değildir. Memleket meselesinde sen bu ülkenin en öndeki neferisin. Senin sancağın düşerse, Rizeli yiğidin omuzundaki yük artar. Sen en büyük destekçisin.

Senin liderin Recep Tayyip ERDOĞAN.

Kararın liderinden yana olsun.

SENİN VERECEĞİN OY, DÜŞMANIN ATACAĞI ADIMIN CESARETİNİ ARTIRMASIN!

Önceki ve Sonraki Yazılar
Tuğba Açıkgöz Arşivi
SON YAZILAR