İshak Orhan

İshak Orhan

Sorgusuz sualsiz itaat

Sorgusuz sualsiz itaat

Sorgusuz sualsiz itaat sadece Allah’a ve Resulünedir
 
Değerli kardeşlerim. Maalesef son yıllarda İslam adına yapılan yanlışlar oldukça arttı. Çağımız bilgi çağı olmasına rağmen, okumayan ve araştırmadan her söylenene inanan bir toplum olduk. Her türlü bilgiye en kısa sürede ulaşabiliyoruz ama maalesef internet ortamında kirli bilgiler de dolaştığı için ve herkesin elinde de akıllı telefonlar ve bilgisayarlar olduğu halde, düşünmeden ve akıl etmeden her yazılanı kabul ediyoruz.
 
Özellikle siyasetçilerin ve din adamları olarak televizyon ve sosyal medyada lanse edilenlerin her söylediğine inanan ve yanlış dediklerini bile kabul eden insanlar var. O dediyse doğrudur anlayışı hakim. Derhal biat ediyoruz.
 
Ve o kişiye itaat etmek zorundayız sanki. Böyle bir cehalet sadece cahiliyet devrinde var idi. Peygamberimiz bile duyduğunuz bir şeyin doğruluğunu araştırmadan söylemeyin ve inanmayın buyururken bize ne oluyor. Rehberimiz Kuranı Kerim ve hadisi şeriflerdir elbette. Bunlara uymayan sözleri ve insanları tanımak zorundayız. Müslümanların yumuşak karnı elbette dini sözler ve söylemlerdir.
 
Ve dini sözler ile Müslümanlar aldatılmakta ve koyun gibi güdülmektedirler. Bu durum özellikle bazı sahte tarikat ve cemaatlerde de hat safhadadır. Burada dürüst olan tarikat ve cemaatleri tenzih ediyorum. Ama maalesef dürüst olanların oranı %20 kadardır. Diğerleri saf Müslümanları sömürüyorlar ve rant peşindeler. Siyasi Partiler de aynı konumdalar. Halkını falan düşündükleri yok. Sadece kendi keselerini doldurmaya bakıyorlar. Bundan 5 sene önce yiyecek ekmeğe muhtaç bir insana bakıyorsunuz milyonlara sahip olmuş. Nasıl oluyor acaba bunlar?
 
Toplum olarak herkesi izlemeli ve yanlış yapanları uyarmalıyız. İtaat ve biat sadece Allah ve resulünedir. Allah hepimize akıl vermiş. Aklını kullanmayan AHMAKTIR. 
 
Başımıza gelenler dolayısıyla hiç kimseyi değil, kendimizi suçlayalım lütfen. Her birey kendini kurtarırsa, bu ülke o zaman kurtuluşa erecektir. Ve bizim insanımız çok temizdir. İşlenmemiş, ham olduğu için maalesef sonuç alamıyoruz. Artık bu hamlıktan kurtulma vaktidir.
 
Herkesi ayrım yapmadan çok seviyorum. Ancak insanlarımızı kullananları asla sevmiyorum. Ve sevmem de mümkün değildir. İnsanları kullanan Allah’ı kullanmış olur. Allah da en iyisini bilir şüphesiz.
 
Saygı ve sevgilerimle…

Önceki ve Sonraki Yazılar
İshak Orhan Arşivi
SON YAZILAR