Ufuk Kendirci

Ufuk Kendirci

Stanojevic ve sonrası

Stanojevic ve sonrası

Konyaspor’da Pendikspor maçı sonrası kötü gidişatın faturası Aleksandar Stanojevic’e kesildi. Konu şöyle özetlenebilir, Konyaspor’un ligin ilk 5-6 sırasında yer alacak üst düzey bir kadrosu yok. Ancak şu anki durumunu da (15. sırada) hak etmiyor.20 tane oyuncuyu gönderip yeniden bir takım oluşturulamayacağına göre az az hasar bırakacak bir ismi göndermek daha anlaşılabilir bir durum. Pendik maçı sonrası hocanın ruh hali, mimikleri de zaten bu işin bittiğini ifade ediyordu.

Konyaspor’daki başarısızlığı yalnızca Stanojevic üzerinden okumak yanlış olacaktır. Aslan payı 9 haftada ideal kadro yakalamayan hocanındır kabul ediyorum. En azından bu takım ofans oynamıyorsa savunma yapar bir şekilde puanlar alabilirdi. Ofans yapamayan kadronun oyuncu tercihlerini yapan isimler de başarısızlıkta payı var. En azından Stanojevic’in ayrılışı Palut’un gönderilişi gibi yanlış zamanda yapılmadı. Taraftarların maça gelmeme sebepleri de irdelenmeli ki aynı hatalar yapılmasın.

Gelelim yeni teknik adama. Yönetim bir şekilde ocak ayını görüp ara sonrası Pendik maçının kazanılacağına inanıyordu. 2-1’lik sonuç ve protesto hiç beklenmiyordu. Bu yüzden adımlar henüz hızlanacak. İlk tur Sergen Yalçın ve Aykut Kocaman üzerine yapıldı. Takımın başına kim gelirse gelsin ilk başta Kayacık’ta oyuncuları rehabilite edecek güçlü bir figür olmalı. (İki hoca da başarır) Tabi ocakta yeni hocaya transferde alan oluşturulmalı ki gelecek sezonun takımı şimdiden kurulabilsin.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ufuk Kendirci Arşivi
SON YAZILAR