Tarık Ziyad

Tarık Ziyad

Surda bir gedik açtık

Surda bir gedik açtık

15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra tanıdık biz onu. Şehadeti vesilesi ile tüm Türkiye tanıdı.

Rahmetli Halik Kantarcı... Hemen hemen herkesin diline pelesenk olmuş bir sloganı yadigar olarak bıraktı bizlere.

"Şöyle gönül rahatlığıyla Amerika kim lan diyeceğimiz günler göstersin Rabbim"

Kıymetli dostlar! 13 Kasım Pazar günü 16.20 sularında gerçekleşen patlamada maalesef 6 vatandaşımızı kaybettik. 81 vatandaşımız ise yaralandı. Yapılan bu menfur saldırı sebebiyle birçok devlet taziye mesajı gönderdi.

En dikkat çekici mesaj ise Amerika'nın ABD Büyük Elçiliğine aitti:

"ABD’nin Türkiye’deki Diplomatik Misyonu olarak, bugün öğleden sonra İstanbul’da meydana gelen patlamadan derin bir üzüntü duymaktayız. Hayatını kaybedenlerin ailelerine en içten taziyelerimizi sunar, yaralılara acil şifalar dileriz."

ABD Ankara Büyük Elçiliği bununla da kalmayarak Amerika Dışişleri Bakanı Antony Blinken'in de Twitini alıntıladı. Bakalım Amerika Dışişleri bakanı ne demiş:

"İstanbul'daki patlamanın sebep olduğu hayat kayıplarından derin üzüntü duymaktayız. Hayatını kaybedenlerin ailelerine ve Türk halkına en içten taziyelerimizi sunarız. Amerika Birleşik Devletleri, Türk müttefiklerimizin yanındadır"

Artık içimiz rahat dostlar. Amerika bizim yanımızdaymış. Yıllardır "Gir, savaş, böl ve parçala" politikasıyla birçok devletin, masum insanların ahını alan bu devlet bizim yanımızdaymış.

Yıllardır PKK'ya silah ve finansal destek veren, YPG terör örgütüne 80 tırdan oluşan silah, mühimmat ve lojistik malzeme gönderen Amerika, Türk Müttefiklerinin yanındaymış.

Dışişleri bakanının ve Büyük Elçiliğinin yayınladığı taziye mesajından mutluluk duyanlar oldu bu ülkede. Ama bu mutlulukları kısa sürmedi. Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanımız Sn. Süleyman Soylu bakın ne cevap vermiş:

"Biz bize verilen mesajı biliyoruz. Bize verilen mesajı aldık. Bize verilen mesajın ne olduğunu da biliyoruz. Tekrar altını çizerek ifade ediyorum. Amerikan Büyük Elçiliği'nin taziye dilemesini kabul etmiyoruz, reddediyoruz. Kobani terör bölgelerini besleyen, oradan Türkiye'nin nüfuzunu bozmaya çalışan, kendi senatolarından para gönderen bir devletle biz, müttefikliğimiz elbette tartışılmalıdır."

Bu ifadelerden anladığımız kadarıyla, bu saldırının arkasında Amerika var. Hedef aslında 2023 seçimleri diyebilirim. Bugün itibariyle Amerika'nın beslediği PKK ve unsurları seçim çalışmalarına başladı.

Bugün Dünya siyasetinde aktif rol alan, dünya siyasetini dahi değiştiren, güçlenen ve 2023 seçimlerinde daha da güçlenecek bir Türkiye istemedikleri aşikar.

Bunun için her türlü yola başvuracakları da bir gerçek. Lakin kavrayamadıkları nokta şu: Bugün itibarıyla Türkiye Cumhuriyeti Devleti bu oyunların ve dengelerin farkında. Sadece bu yıl içerisinde 200'e yakın terör saldırısı engellendi.

Amerika ve unsurları Türkiye'nin elindeki kartları çok iyi biliyor; ancak bu kartları nerede ve ne zaman kullanacağını kestiremiyor.

Bu yüzden 2023 seçimlerini terör saldırılarıyla baltalayarak Türk halkının Hükümete olan güvenini sarsmaya çalışıyor.

15 Temmuz Hain darbe girişiminde Türk halkının nasıl bir direnç gösterdiğini bir kez daha hatırlatalım. Bizim milletimiz öyle asil bir millet ki, neyin ne olduğunun farkında. Bu oyunlara gelmez. Yapacakları en büyük hata Türk halkını küçümsemek olacak.

*****

Kıymetli dostlar. Bugün itibarıyla Türkiye, öyle söz dinleyen, denileni yapan, el pençe divan duran bir devlet değil. Geçmişinden aldığı ilhamla küllerinden doğmayı her seferinde dünyaya gösteren bir ülke.

Çok şükür ki Rahmetli Halil Kantarcı'nın hayali gerçek oldu. Bugün Amerika'nın taziye mesajını kabul etmeyen bir Ülkeyiz Elhamdülillah.

Ha! Son olarak şunu da ifade etmeme müsaade edin. Bu daha Fragman. Asıl film 2023'ten sonra başlayacak.

"Surda bir gedik açtık mukaddes mi mukaddes. Ey kahpe rüzgar, Artık ne yandan esersen es."

Satır Arası Bizden Olsun Dostlar... Selam ve Dua ile...

Önceki ve Sonraki Yazılar
Tarık Ziyad Arşivi
SON YAZILAR