Doç. Dr. Ömer Akdağ

Doç. Dr. Ömer Akdağ

“TANRIÇA”

“TANRIÇA”

Türk milletini aslî hüviyetinden uzaklaştırmak isteyenlerin başımıza musallat ettiği bela kelimelerden birisi “Tanrıça” lafıdır. Bu “laf” kelimesini özellikle istiskal maksadıyla kullanmayı tercih ederim.

Lisanımıza tebelleş olup Sırpça-Hırvatça’dan alınma “çe-ça” soneklerini, dilimize bulaştırarak  bin yıldır kullanmakta olduğumuz  kelimelerimizin canına “okuyanlara” binlerce  kere lanet olsun.

“İlahe” olan Arapça kavramın yerine kullanılıyor “Tanrıca” kelimesi….

Bizim memleketteki öz Türkçeci ekip “Tanrı” olan İslam öncesi döneme ait kelimenin sonuna Sırpça-Hırvatça “ça”  ilave ederek “dişi Tanrı” anlamını “keşfetmişlerdir”.  Böylece “yabancı” (Arapça) bir kelimeden “kurtulmuş” oldular….

Halbuki “Allah (CC)” lafzının yerini hiçbir kelime alamaz ve alamayacaktır.  Zira Allah (CC) için erkeklik ve dişilik söz konusu olamaz (tabii bu husus biz Müslümanlar içindir. Dinlerarası diyalog aşkıyla Amerika’yı mesken edinenler ve diğer yunanseverler için değil)…

Sonuç olarak “Allah (CC)” lafzının yerine “Tanrı”  kelimesi ikame edilemez.  “Tanrı” kelimesi sadece “İlah” yerini alabilir.

Terörün azgınlaştığı bu günlerde  bu konu nereden çıktı diyebilirsiniz….

Dikkat ederseniz Türk milletini lisanından mahrum edenler sadece bununla iktifa etmiyorlar.

Askerimize de polisimize de saldırıyorlar.

Mehmetçiğe saldıran PKK’yı savunanların gazetelerindeki kelimelere bakınız.  Onların ne “mal” olduklarını tahmin edersiniz.

Birkaç gün önceydi.  Cumhuriyet gazetesi  “Vali Beyin ordusu” şeklinde bir büyük bir manşet atmış….. Şırnak valisiyle ilgili bir haber yapmış….  Cizre konusunda PKK ve PKK severlerde bir “kuyruk” acısı var ya….

Bu ve benzeri “özgür” matbuatın kullandığı lisana bakınız.  Kullanılan kelimeler size fikir verir.

DİL, BİR MİLLETİN ÖZÜNÜ VE NÜVESİNİ MUHAFAZA EDER.

MİLLETİMİZİN VARLIĞI LİSAN İLE MÜMKÜNDÜR.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Doç. Dr. Ömer Akdağ Arşivi

YAZI

02 Ocak 2017 Pazartesi 09:01

DUA

19 Aralık 2016 Pazartesi 09:04
SON YAZILAR