Doç. Dr. Ömer Akdağ

Doç. Dr. Ömer Akdağ

TASHİH

TASHİH

“Matbuatta” veya 1930’lu yılların peydah ettiği ve günümüzde hepimizin kullanmak durumunda kaldığımız ifadeyle  “basında” hatâen yayınlanan yazılara tekzip denilmektedir.  “Tekzip” etmek “yalanlamak” demektir. 1930’lu yıllara kadar takriben bin yıldır “matbuat-matbu-tetebbuat ve matbaa” kelimelerini kullanmaktayken bir anda “yabancılaşan” bu kelimelerin “atılması” gündeme gelmiş ve tatbik edilmiştir. İlmî bir zemini olmayan ve Güneş Dil Teorisi denilen Avusturyalı bir lisan mütehassısı tarafından gündeme getirilen görüş sayesinde güzel Türkçemize kazandırılmış olan kelimelerimizi muhafaza edebildik.

Her neyse anlatmak isteğimiz lisanımızdaki tahrip veya tahrif değil.

Bu bir bahs-i  diğerdir.

Tashih etmek istediğimiz bir husus var.

Yazarı bulunduğumuz Yeni Haber’in dün 4 Ocak 2016 tarihli nüshasında yeni yayınlanmış olan Politik Dokunuşlar isimli kitabımızın haberiyle alakalı dikkatimizden kaçan bir husus olmuş.

Şöyle ki,

Gazetede bizim kitabın tanıtımı yapılırken “Karatay Üniversitesi Öğretim Üyesi” olarak ifade edilmiş.

5 Ocak 2916 günü Necmettin Erbakan Üniversitesi Genel Sekreteri Sayın Hanifi Sert tarafından telefonda tarafıma nazik imasıyla anlaşılmaktadır ki, sayın rektörüm Prof. Dr. Muzaffer Şeker ‘in sitemleri kuvvetle muhtemeldir.

Nazar-ı dikkatimizden kaçmış olan bu hususun tashihi elbette bize düşer.

Biz de sayın genel sekreterle telefonla görüştükten hemen sonra behemehâl gazeteyi arayarak saygıdeğer İsmail Poçan’a bu hususu intikal ettirdik. Değerli kardeşim Poçan beş dakika içinde internet ortamında yayınlanan Yeni Haber’de  “Necmettin Erbakan Üniversitesi Öğretim Üyesi” şeklinde tashih yaptı. 

Hatırlamam gerekir ki, benim kadrom Necmettin Erbakan Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümündedir.  Sayın Rektörüm Prof. Dr. Muzaffer Şeker’in kültürümüz ve değerlerimiz hususundaki hassasiyeti kamuoyu tarafından da bilinmektedir.  Necmettin Erbakan Üniversitesini kemiyet ve keyfiyet bakımından zirveye taşımayı hedeflemiş olan Sayın Rektörün Prof. Dr. Muzaffer Şeker hocamın hassasiyetine müdrik olduğumu ifade etmeye mücaseret ederim.

Yine hatırlatmam gerekir ki, bendeniz Karatay Üniversitesine Necmettin Erbakan Üniversitesi’nden görevlendirmeyle geçiş yaptım.  Bu üniversitede kültürümüze ve milletimize imkânımız çerçevesinde hizmet etmeye çalışmaktayız.

Böyle bir tashih vesilesiyle irfanımız ve kültürümüzün ikliminde muhtıraların teatisi Türk-İslam geleneğidir.

İlim, gelenek zemininde neşvü nema bulur. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Doç. Dr. Ömer Akdağ Arşivi

YAZI

02 Ocak 2017 Pazartesi 09:01

DUA

19 Aralık 2016 Pazartesi 09:04
SON YAZILAR