Hamdi Bağcı

Hamdi Bağcı

Türkçe Olimpiyatları Toplantısı

Türkçe Olimpiyatları Toplantısı

 

Her yıl artık heyecanla beklediğimiz Türkçe Olimpiyatları bu yıl 6 Haziran 2013 Cuma akşamı Atatürk Stadyumunda yapılacak.

Dün tertip komitesi bir basın toplantısı ile yapılan hazırlıkları kamuoyuna aktardı. Sayın Valimiz Aydın Nezih Doğan ile birlikte Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarının başkanları katıldı. Yapılan çalışmalar aktarıldı.

Sayın Valimiz Aydın Nezih Doğan’ın konuya birinci dereceden sahip çıkması önemlidir. Neticede bu etkinliğe dünyanın dört bir yanından insanlar geliyor ve etkinliğin nitelikli yapılması aynı zamanda şehrimizin iyi bir tanıtımı anlamına da geliyor. Bu açıdan Valimizin, Büyükşehir Belediyemizin ve tabiî ki ilçe belediye başkanlarımız ile sivil toplum kuruluşlarımızın bu konuya sahip çıkması önemli hale gelmektedir.

Burada Türkçe Olimpiyatları ile ilgili birkaç hususu sizinle paylaşmak istiyorum. Lafı eğip bükmeden belirteyim, geçen sene çok kötü bir organizasyon vardı.

Bu etkinlikler, stadyumda yapılacak diye düşünülmeli ama bir anda Mevlana Kültür Merkezine program kaydırılabilecek şekilde organize olunmalıdır.

 Sahne tasarımı lütfen geçen yıl Bursa’da olan kadar kaliteli olsun. En azından bu kadar iyi olsun, hadi İstanbul’u geçiyoruz ama Türkiye’nin en kötü sahne tasarımı her halde geçen yıl Konya’daydı. Biz baştan bunları yazalım da, ilgililerde konunun unutulmadığını ve bu etkinliklerin nitelikli olması yolunda Konyalının bir beklentisi olduğunu bilsinler.

Bunun dışında lütfen en az bir tane ulusal yayın yapan televizyon kanalından Konya’daki etkinlikler verilsin. Konya’ya ikinci, hatta üçüncü sınıf muamelesi yapılmasın…

Dünkü toplantıda Türkçe Olimpiyatları Konya Şöleni Tertip Komitesi ve Sema Diyalog ve Dostluk Derneği Başkanı Ali Akın’ın Türkçe Olimpiyatları'nın bir eğlence olmadığını ifadesi çok önemlidir. Lütfen olaya böyle bakalım, bu bir eğlence değil. Onun içinde hepimizin sahip çıkması önemli hale geliyor.

Bu arada geçen yıl bazı aşırı yorumlar vardı, tabi biz onlara katılmıyoruz. Türkçe Olimpiyatları kalplerin ülkemize ısındırılması, insanımızın dünyaya tanıştırılması ve başka dinlerden, başka kültürlerden insanların bizim dinimize, bizim kültürümüze yakınlaştırılması için tertip edilmektedir.

Gelen çocukların söylediği şarkıları, türküleri aşırı bulanları ben yadırgıyorum. Brezilyadan gelmiş bir öğrencinin ilahi söylemesi bekleniyor, “din Türkçe öğretmek değildir” aşırı ifadeler kullanılıyor.

“O öğrenciler söylüyor, bizimkiler eğleniyor, eğlence meşru hale geliyor” türü yorumlar yapılıyor. Çok net ifade edeyim, bu açıklamalar aşırıdır ve aynı zamanda hastalıklı bir mantığı gösterir. 

Netice itibariyle dünyada her yaratılanın ayrı bir görevi vardır ve bugün bir sürü farklı ülkeye okullar açarak oralarda gönüller fetheden kardeşlerimizin görevi de farklıdır ve bu kardeşlerimizin dil bilmeden, kültür bilmeden sadece Allah Rızayı için bu yolculuğa çıktığı unutulamamalıdır.  

Müslümanlar boş boş başka toplulukları eleştirmeyi bırakmalıdır, daha iyisini yapacaksan yap, yapmayacaksan sus. Ne demiş, Efendiler Efendisi, “Ya hayır konuş, ya da sus”…

Türkçe Olimpiyatları çok önemli görevler ifa etmektedir, ben bu işi bıkmadan ve usanmadan samimiyetle icra eden kardeşlerimizi kutluyorum. Hepsinden Allah Razı olsun, sadece rica ediyoruz, organizasyon Konya’ya yakışır mahiyette olsun, güzellikte olsun.

 

Ufuk Turunun Ufku

İşlerim yoğun onun için Ufuk Turu Toplantılarına bu yıl katılamadım. Katılamadım ama ben yinede Ufuk Turu Toplantılarından bahsetmek istiyorum. Öncelikle şunu ifade edeyim, dünkü programın ayrıntılarını Alanya’ya giden arkadaşlarımdan almaya çalıştım. Sayın Latif Selvi’nin konuşması da, AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun Ağabeyin konuşması da çok önemlidir. Latif Bey haklıdır, artık izim insanımız ne derse o olacaktır ve öyle olmalıdır, Sayın Ahmet Sorgun haklıdır, değişimi yönetmemiz gerekir, fakat lütfen bana kızmasınlar, Ufuk Turu Toplantıları bu haliyle çok ufuksuz bir toplantı olarak silik kalıyor.

Saat 14, internet sitelerine bakıyorum, Ufuk Turu toplantıları ile ilgili sadece 2 tane internet sitesinde haber var. Onun dışında yok, Ufuk Turu 10. toplantısını yapıyor ama hala kurumsallaşamamış, program hiçbir yerde bulunmuyor.

Latif Hocam inanınız Ufuk Turu Toplantıları kurumsallaşamazsa, önce sönükleşir, sonrada biter gider.

Ufuk Turu toplantılarına ufuk gerekiyor. Bir internet sitesi oluşturamadınız mı? Konuşmacıları, konuşulan konuları, konuşulacak konuları, bildirileri oradan yayınlasanız, programları insanlar görse, hatta internet ortamından canlı olarak oturumları aktarsanız, güzel olmaz mı?

Ufuk Turu Toplantıları daha büyük ufuklara ihtiyaç duyuyor, görünen o… 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hamdi Bağcı Arşivi
SON YAZILAR