Sami Gediz

Sami Gediz

UFKUMUZ AÇILDI

UFKUMUZ AÇILDI

Konya Sivil Toplum Kuruluşları'nın ortaklaşa düzenlediği "Türkiye'nin Geleceği" başlıklı Ufuk Turu Toplantılarına katıldık. Yaklaşık 100 sivil toplum kuruluşunun katıldığı etkinliklerde ülke ve insanımıza dair geleceğimiz için yapılacaklar masaya yatırıldı. Programın kısa bir bölümüne katılsakta gözümüz kulağımız oradaydı. Alanya Bera Otel’de düzenlenen programda özellikle Konya Sivil Toplum Kuruluşları Başkanı Latif Selvi’nin 10 yıllık süreçteki değişimini izledik. Saçları ağarmış ve birazda yorulmuştu belki ama ilk günkü heyecanını taşıyordu. Sivil toplum Kuruluşlarının her birisi farklı kesimlere hitap eden ve gönüllü çalışan gruplardan oluşuyor. Bir araya gelip fikir alışverişinde bulunmak, hasret gidermek ve bunların yanında dolu dolu programlardan bir şeyler öğrenerek ayrılmak iyi bir izlenim bırakıyor.

Programlar sonunda otelde boş vakitlerimizde dostlarla sohbet etme imkanı da bulduk. Mehir Vakfı Genel Başkanı Mustafa Özdemir ile bol kahkahalı güzel bir akşam geçirdik. Genç Mehir gerçekten Başkana ayrı bir pozitif enerji ve güç veriyor. Sohbetimizde genel manada Konya’yı konuştuk. Neşesiyle ve anlatım tarzıyla güzel bilgiler paylaşıldı. Bu akşam sohbetlerinin arada yapılmasının faydalı olacağını düşünüyorum. Akşam oturmasında masamıza İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi’de katıldı. Selvi Bey ile Konyaspor’u ve yeni Büyükşehir yasasını konuştuk. Belediye Başkanlarını ve seçimlerini de konuştuk fakat bazı konuşmalar ‘off the record’ yaşandı. Ali Selvi, Konyaspor’un yeni bir yapılanmaya gittiğini ve şirket kurulma aşamasında olduğunu söyledi. Daha once bir basın toplantısı yaptıklarını söyledi fakat bu basın toplantısından gazetecilerin haberi olmadı. Bu konuda Ali Selvi Bey’e sitem etmek hakkımız. Herşey Konyaspor’a bağlı aslında. Süper lige çıkma şansını kaybederse, hem bu yeni yapılanma hemde stadyum inşaatı aksar diye düşünüyorum. Umarım Konyaspor işi şansa bırakmadan gerekeni yapar. Akşam oturmamızda spor ve kültürümüzün bağdaşması, okullardaki beden eğitimi derslerinin yeniden düzenlenmesi gibi bir çok konu ele alındı. Konuşmamızın ardından Adem Seleş bey gece saat 2’de bizlere sucuk ekmek ikram etti. Güzel bir Alanya buluşması oldu. Konya’dan ne kadar uzaklaşırsak uzaklaşalım yine de kopma imkanımız olmuyor. Gittiğimiz yerlerde şehrimizi konuşmaya ve sorunlarını dile getirmeye devam ediyoruz.

VATANDAŞ 7 YIL ÖNCE ARAMAMIŞ MIYDI?

İşlerden dolayı Konya’ya erken dönüş yapmak zorunda kaldık fakat yine programları takip etmeye devam ettik. Biz Konya’ya döndükten sonra Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Akyürek programa teşrif ettiler. Başkanı dinleyemediğim için üzüldüm. Güzel bilgiler paylaşmış. Şehrimiz adına imza attığı işlere orada anlatması göğsümüzü kabarttı. Fakat bir husus dikkatimi çekti. Mehmet Ali Köseoğlu Abi’nin tweetinde gördüğüm kadarıyla Başkan Akyürek  yıllar önce anlattığı bir olayı tekrar orada anlatmış. Olay şu şekilde;Tahir Akyürek: “Gece 1'de vatandaş aradı. -Lavabomuz tıkandı. Selim Beyi aradım, ne yapıyorsun. -Şöyle bir gözüm geçmiş” demiş…

Twitter başka bir arkadaşta Yafes Bey olarak KOSKİ Genel Müdürünün ismini  düzeltmiş. Sayın Başkan’a vatandaşlar gecenin ilerleyen saatinde bu kadar çabuk ulaşabiliyormuş demek ki. Bu güzel bir durum tabi de. Başkan Akyürek’in yıllar önce yaşanan bu olayı tekrar tekrar anlatması garip geldi bana. Demek ki Başkanı 7 yıldır kimse geceleyin aramamış.  Normal bir vatandaş bırak gece aramayı gündüz bile görüşemediğinden yakınıyor. Gazetecilerde aynı sorundan muzdarip. Başkanla konuşamadıklarından yakınıyorlar. Sanırım Başkan Akyürek bu dönemde artık birebir görüşmelere baya önem verecektir.

Güzel bir Konya için hep birlikte el ele…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Sami Gediz Arşivi
SON YAZILAR