İshak Orhan

İshak Orhan

Uzun bir yaz tatiline çıkıyor yavrularımız

Uzun bir yaz tatiline çıkıyor yavrularımız

Çok değerli anneler ve babalar!
 
Çok şükür ki Allah bizlere evlatlar verdi. Onlar, bize değil, Allah'a aittirler. Rabbimiz bizlere emanet etti. Eğer onlar için Rabbimizin emaneti olarak elimizden gelenin en iyisini yapmışsak sorumluluğumuzu yerine getirmişizdir. Değilse kimseyi ve özellikle de çocuklarımızı suçlamayalım. Onlar bizim eserimizdir.
 
Öncelikle karnesi nasıl olursa olsun, çocuğumuz bir öğretim yılı boyunca okula gidip geldiği için onu takdir etmeliyiz. Kırık notları var ise önümüze bakmalı ve o derslerden başarılı olabilmeleri için yapmamız gerekenleri yapmalıyız. Karnesi çok iyi olsa bile gereksiz hediye almamalıyız. Özellikle ilk okul ve ortaokul çocuklarına akıllı hem de lüks cep telefonları alınması, onlara yapacağınız en büyük zarardır. Tatile girmeleri demek yatmaları ve bilgisayar, telefon, tablet oynamaları ve televizyon seyretmeleri demek değildir. Bunlara kesinlikle sınırlama getirilmeli. Ve kontrol altında kullanmalıdırlar. Günde bir saatten fazla bu aletlerle zaman geçiren insanlar bağımlı sayılırlar. Anne ve babalar bu hususlarda kararlı davranmalıdırlar. Çocuk istiyor diye her şeyi almamalıdırlar.
 
Onları lütfen spor yapmaya ve kitap okumaya yönlendirelim. Yaz kamplarına yönlendirelim. Kuran öğrenmeye yöneltelim. İbadetlerini yapmaya yöneltelim. İleride boşluğa düşmemeleri için bu konuda çok dikkatli olalım inşallah.
 
Özellikle ergen çocuklarınızı evde kontrol altında tutun ve yalnız bırakmayınız. Değilse aile içi sapık ilişkilere meyledebilirler Allah korusun. Sonra üzülmenin kimseye faydası olmaz.
 
Çocuklarımızın yararına iyi bir tatil olması dileklerimle tekrar hayırlı tatiller diliyorum yavrularımıza. Onları çok seviyoruz. Onlar insanlığın atalarıdır.
 
Saygı ve sevgilerimle…

Önceki ve Sonraki Yazılar
İshak Orhan Arşivi
SON YAZILAR