Macit Uluçamlıbel

Macit Uluçamlıbel

Yeni hedef…

Yeni hedef…

Irkçılığa karşı Amerika’da başlayan eylemler sırasında siyahi bir vatandaşın polise seslenişi ilginçti. Siyahi vatandaş amerikan polisine; ‘"insanları öldürmek ve zarar vermek istiyorsanız ırak'a gidin." Dedi. Evet evet siyahi bir Amerikalı ırkçılık karşıtı eylemde bu ırkçı cümleyi kurdu. Siyahi bir Amerikan vatandaşı renginden dolayı ötekileştirildiğini ve değersiz görüldüğünü düşündüğü için katıldığı eylemde Ortadoğu insanını hiçe sayan bu cümleyi kurdu. Ezilenlerin bile ezecek birilerini aradığı koca batı medeniyeti bu işte. Batının masumları, masum insanları öldürmeyin demek yerine bizi öldürmeyin başka masumları öldürün diyorlar. Şaka gibi değil mi? Ama şaka değil gerçek.

İnsanlar nasıl bu hale geldi? Ben merkezli dünyalar kurduk kendimize. Bencilce düşünüp bencilce yaşamaya çalışırken aslında yine başka bir amaca hizmet ediyor olduğumuzu ne zaman anlayacağız? İş işten geçince… Arap baharı adı altında başlayan eylemler sonrasında yazı gören bir Arap ülkesi var mı mesela? Hepsi kışı yaşıyor hala… Kendi elleriyle batının yetiştirdiği adamlara ülkelerini verdiler.

Peki batının kendi yaşadığı bu bahar hareketi neyin nesi? Hedefte iktidarları mı var? Hayır…

Yeni hedef insanların bilinçaltı. İktidar, Ülke, Vatan, Millet, ulus, cinsiyet gibi kavramlar var hedefte. Dünya haritasını alıp kafasına göre sınırlar çizenler şimdi sınırları kafalarına göre kaldırmak istiyorlar. En büyük hedef aidiyet… Kendilerini bir yere ait hissetmeyen kitleler oluşturup dünya devleti ideallerine adım adım ilerleyecekler. Tek merkezden idare edilen kendini hiçbir şeye ait hissetmeyen yönetenlerin ne yaptıklarını umursamayan sanal beyinler. Bilim kurgu filmleri gibi aslında yaşadıklarımız. On yıl önce bir virüsün tüm dünyayı tehdit ettiği milyonların öldüğü bir filmi izlerken o senaryo ne kadar uzak gelirdi bize değil mi? Ya bugün yaşadıklarımız…

Haberlerle, açık oturumlarla usul usul bilinçaltımıza yerleştirmeye başladıkları herkese çip takıp takip etmeleri gibi mevzular da tıpkı virüs meselesi gibi bir gün sanki doğal bir durummuş gibi gündemimize girecek. Özellikle gençlerimize ve çocuklarımıza ne olur manevi değerlerimizi aşılayalım vatan sevgisi, bayrak sevgisi olmayan geçmişini bilmeyen nesillerin robota dönüşmesi sandığımızdan daha kolay olur emin olun.

Batılı ülkelerde patlak veren eylemleri bir şekilde ülkemize taşımak isteyeceklerdir. Uyanık olalım. İtidalli olalım. Yoksa ilerde çok ah vah ederiz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Macit Uluçamlıbel Arşivi
SON YAZILAR