Macit Uluçamlıbel

Macit Uluçamlıbel

Yeni oluşumlara sorular

Yeni oluşumlara sorular

Pazartesi günü Ali Babacan kurucuları arasında yer aldığı AK Partiden istifa etti. Şaşılacak bir tarafı yok aslında bu durumun. Uzun süredir yeni oluşum için mini toplantılarla nabız yokluyorlardı.
Başkanlık seçimi öncesinde daha kapsamlı bir birliktelikle yeni bir oluşum planlarlarken zannımca liderlik anlaşmazlığı yüzünden en az ikiye bölündüler. Evet, daha niyetlenirken ilk bölünmeyi yaşadılar.
Başkanlık seçimleri öncesi CHP, İP, SP ve onlara destek vermek için can atanların çatı adayı olmak isteyen Abdullah Gül gibi Babacan’da genel seçimde ve yerel seçimde üyesi, kurucusu olduğu AK Parti için bir çalışma yapmadı. Yani bu istifa geç kalmış bir istifadır. Ama yine de kendisini tebrik ediyorum doğru olanı yapmış istifa etmiştir.
Yeni parti çalışmalarını AK Parti’nin kayıplarına endeksleyenler yeni umut değil ancak siyaset arenasının yeni silinenleri olabilirler.
Yeni oluşumlara bazı sorularım var.
Siyasi oluşumlar maddi külfetlerle başlar. Finansman desteğiniz batı mı batının maşaları mı olacak?
Milli bir ekonomi programı oluşturulmaya çalışıldığı için darbeler alan ekonomimizi yeniden küresel sermaye kazanımlarına açarak mı düzelteceksiniz?
Ankara’yı AK Parti kaybetmeseydi yine parti kurar mıydınız?
İstanbul’u AK Parti kaybetmeseydi yine parti kurar mıydınız?
Kuracağınız partilerin sol kesimden oy alamayacağı aşikarken, sol ve AK Parti düşmanlığını siyaset sananlar bu kadar konsolide olmuşlarken, AK Parti tabanını hedefleyerek nasıl bir başarı kazanacaksınız?
Önümüzdeki seçimlerde CHP sizi ve sizin önereceğiniz birini çatı aday olarak gösterirse mutlu olacağınızı biliyoruz... Göstermezlerse CHP’nin adayını mı çatınız yapacaksınız?
SP gibi kendi adayımız var diyerek ne kadar zarar versek o kadar iyidir siyaseti mi güdeceksiniz?
Tüm yaptıklarınızın ardından siz kazanamayıp AK Parti kaybettiğinde mutlu olacak mısınız?
Daha çok sorum var da yerim dar...
.....
Cumhurbaşkanlığı sisteminin revize edilmesi gündemde. Yeni bir sistem muhakkak aksaklıklar, eksiklikler, pratiğe uymayan teorik kararlar tesbit edilecek ve düzeltilecektir.
Her sene seçime giden bir ülke modundan uzaklaşıp başkanlık sistemiyle hedeflendiği gibi, hızlı kararlar alan, bürokrasiyi azaltmış bir ülke haline gelmeliyiz.
Doğu Akdeniz ısınıyorken, Suriye yanıyorken, Ege’de durumlar malumken seçim konuşmak yerine seçilenlere saygı duyarak seçimlere kadar birlik beraberlik içinde güçlü bir Türkiye olmalıyız.
.....
Sözün özü: “Sol ve sağ. çılgın sevgilerin ve şuursuz kinlerin emzirdiği iki ifrit.” Cemil Meriç
*Önemli: Sıcaklar malum bu havalarda sokak hayvanlarını unutmayalım bir tas yem, bir tas su onlara can olur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Macit Uluçamlıbel Arşivi
SON YAZILAR