Macit Uluçamlıbel

Macit Uluçamlıbel

Yeni yönetimlere hayırlı olsun

Yeni yönetimlere hayırlı olsun

Zaman zaman yazılarımızda sivil toplum kuruluşlarının önemine değiniyoruz. Konya sivil toplum örgütlenmesi konusunda şanslı bir şehir. Hem sosyal alanda hem ticari alanda bir çok sivil toplum kuruluşu şehrimize zenginlik katıyor.

90’lı yıllarda İstanbul , Ankara ve İzmir’de kurulan Genç İş İnsanları derneği Konya’da da Konya Genç İş İnsanları Derneği (KonyaGİAD) olarak hizmete başladı. Konya Giad geçtiğimiz günlerde Konya basınıyla buluşarak  yönetim kurulunu tanıttı.

Kurucu yönetim kurulu başkanı Gülvezir Korkmaz konuşmasında “Şehirlerimizin ve ülkemizin ekonomisine katkıda bulunmak, iş hayatında yaşanan sorunların çözümü noktasında aktif rol almak, sosyal, kültürel ve ekonomik faaliyetler gerçekleştirerek birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirmek amacıyla Anadolu’da da teşkilatlanma sürecine girdik. Genel başkanlığını Erkan Güral’ın yaptığı ve kısa adı TÜGİK olan Türkiye Genç İş İnsanları Konfederasyonu çatısı altında Konya’da faaliyetlerine başlayan derneğimiz üyeleri için değer oluşturan, güzel şehrimiz ve ülkemizin gelişimine katkı sağlayan bir sivil toplum kuruluşu olmayı temel misyon edinerek, ekonomik ve sosyal hayattaki sinerjiye katkı sunmayı hedeflemekte” dedi.

Bende Konya Giad’ın genç ve dinamik kadrosuyla şehrimize bir çok konuda katkı sunacağına inanıyorum. Üyesi olduğum Konya Giad’a başarılı çalışmalar diliyorum.

…..

Konya’mızın önemli, sivil toplum kuruluşlarından biriside Askon. Yakup Yıldırım  Konya şube başkanlığını 11 yılın ardından bıraktı. İki ismin yarıştığı seçimin galibi Atilla Sinacı oldu. Konya’mızın tüm stk’larını aktif görmek bizim en büyük dileğimiz. Faal olan sivil toplum kuruluşları hem yerel hem merkezi yönetimleri canlı tutar, hizmete vesile olurlar. Yeni dönem Atilla Sinacı başkana ve yönetimine hayırlı olsun.

Yazımıza Askon’la devam edelim. Geçtiğimi günlerde Genç Askon’da da bayrak değişimi oldu. Başkan Mehmet Akif Savaş bayrağı Ferhat Bozkurt’a devretti.

Ferhat Bozkurt’un ve ekibinin güzel işlere imza atacaklarını düşünüyorum. Ferhat Bozkurt hem iş hayatında hem eğitim hayatında sürekli sivil toplum çalışmalarının içinde yer almış bir dostumuz. İş hayatında ki ve eğitiminde ki başarılarını başkanlığı sürecinde de göstereceğine eminim. Tekrar hayırlı olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Macit Uluçamlıbel Arşivi
SON YAZILAR