İbrahim Doğan

İbrahim Doğan

15 oyuncu ile lig bitmez! Değişiklikler çok yanlıştı!

15 oyuncu ile lig bitmez! Değişiklikler çok yanlıştı!

4 haftadır galip gelemeyen Konyaspor, puan kaybı yaşadığı haftalarda hedefsiz bir takım olmasının dezavantajını yaşamıştı. Düşme hattındaki takımlarla puan farkı olması, oyun ciddiyetini de ikinci plana attırmıştı. 
Özellikle Kayserispor maçında gol şansızlığı vardı. Rizespor maçında ise tamamen erken bulunan golün rehaveti... Konyaspor, son maçlarda doğru adımlar atsaydı, şu anda 50 puanın üzerinde olabilirdi. Ancak alt taraf ile puan farkı iyice daraldı.

Hatayspor maçında daha kontrolü oynayan yeşil beyazlılar, ilk yarıda karambol pozisyonun haricinde rakibine fırsat vermedi. Sekidika’nın bireysel çabaları sonucu pozisyonlar bulundu. Ancak değerlendirilemedi. 

Jevtovic’in sakatlığı yoksa kafasında ligi bitirdiğini düşünüyorum. Çünkü performansı son haftalarda düştü. Mücadele ruhunu bırakmış görünen Jevtovic, kafası başka yerlerde olduğu için de çok fazla top kaybı yaşadı. 

Cikaleshi’nin topu çok fazla ayağında tutması zaman zaman takımı rahatlatsa da yakınında arkadaşı varken fazla top tutması aşırı gereksizdi. Top kayıplarına neden oldu. 

Çift forvete döndükten sonra orta yapacak oyuncuyu çıkaran İlhan hocanın son dönemde yaptığı değişiklilerin doğru olmadığı kanaatindeyim.  Rizespor maçında sakatlanan Milosevic’in yerine Oğuz Kaan’ı alması gibi... 


Oyundan düşen Cikaleshi’yi alması gerekirken ikinci yarıda etkili oyun sergileyen Amar’ı çıkaran İlhan hocanın maçı iyi okuyamadığını düşünüyorum. 

Çift forvete dönen Konyaspor, Bytyqi’ye en çok ihtiyacı olduğu dönemde Zymer kenara çekildi. Topu taşıyacak oyuncun olmadıktan sonra forveti 3’lesen ne fayda? 

Ayrıca son dönemde sadece 15-16 oyuncu ile maçları oynayan hocanın yedek kulübesini de küstürdüğü kanaatindeyim... 

Erdon, yedek kulübesinde futbol oynamayı unuttu!
Miya, futbol topu görse karakola götürecek hale geldi. 
Musa isimli bir de futbolcumuz varmış. Listeyi elimize alınca gördük. 

Hoca yedek kulübesindeki futbolculara “ne de olsa oynatmıyor” bilincini aşılamamalı!

Önceki ve Sonraki Yazılar
İbrahim Doğan Arşivi
SON YAZILAR