İsmail Koç

İsmail Koç

15 TEMMUZ’DAN KONYA’YA

15 TEMMUZ’DAN KONYA’YA

15 Temmuz darbe girişiminin üstünden tam bir yıl geçti.O kara, en uzun, Türkiye’nin tek gecelik bir savaş verdiği 15 Temmuz’un adı bile tüylerimizi diken diken etmeye yetiyor.  O kanlı genin üstünden bir yıl geçmesine rağmen yaşananlar ve kaybedilen canların acısı dün gibi tazeliğini koruyor.

O hain gece her yaştan, her meslekten vatansever,  istiklali, istikbali ve bayrağı için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla sokağa çıktı ve bir an bile tereddüt etmeden vatanını korumak için darbecilere karşı mücadele etti.

Kadını erkeği, çoluğu çocuğu ile o gece tek yürek olan Türkiye, hain darbeyi bastırdı ancak 250 vatan evladı da şehit düştü.Söz konusu vatan olduğunda Türk milletinin Çanakkale ruhuyla nasıl tek vücut olabildiğine bir kez daha şehit olduk.

Her fırsatta eleştirdiğimiz gençlerimizin 15 Temmuz gecesi en ön saflarda olduğuna da şahit olduk.

Ve medya…

O gece yine gençler gibi her fırsatta eleştirdiğimiz medya da tek vücut olarak darbenin karşısında dimdik bir duruş sergiledi. 

15 Temmuz çok Türkiye tarihinde çok önemli bir yer tutuyor. O nedenle de asla unutulmaması, sürekli hafızalarda canlı tutulması gerekiyor. Çünkü 15 Temmuz büyük ve güçlü Türkiye yolunda bir milattı…

15 Temmuz üzerine konuşulacak pek çok şey var ancak kısaca o gece bir destandı. Hem de ne destan…

***

Atiker Konyaspor Başkanı Ahmet Şan’ın Nalçacılılar taraftar derneğinin birlik beraberlik istişare gecesindeki sözleri bir anda Türkiye gündemine oturdu.

Başkan Ahmet Şan, “Bugün Türkiye’de maalesef tüm statlar İzmir Marşı’nı söylüyor. Konya hariç. Konya çünkü bu ülkenin birliğini ve her zaman o milli maçlarda gördüğümüz ‘tek bayrak, tek devlet, tek vatan’ duygusuyla hareket eden Nalçacılılardan bu gücü alıyor” diye konuştu.

Bir gerçek var ki Başkan Ahmet Şan’ın bu sözleri son derece gereksiz ve toplantıyla alakasız sözlerdi. Size bir soru yöneltilir de bu şekilde cevap verirsiniz anlarım da durup dururken bu şekilde bir açıklama yapmanın anlamı neydi?

Başkanın kesinlikle başka bir şey anlatmaya çalıştı ancak ucu açık cümleler olunca olay çok farklı yerlere çekildi.

Hem de Konya ile ilgili olarak bir fırsatını bulsak da karalama kampanyası düzenlesek diye hazır kıta bekleyen bir takım çevreler varken…

Konya’nın son dönemde taraftarının da desteği ile yakaladığı büyük çıkışı hazmedemeyenler bulunuyorken…

Evet, gereksiz ve maksadını aşan bir açıklamaydı ancak Konya ve Konyaspor camiası yapılan hakaretleri asla hak etmemiştir. Konya geçmişten bu güne her zaman vatanının, milletinin, devletinin yanında olmuştur. Bundan sonra da böyle olmaya devam edecektir. Bundan kimsenin en ufak şüphesi olmasın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İsmail Koç Arşivi
SON YAZILAR