İshak Orhan

İshak Orhan

3 yaşında bir çocuğun feryadı!

3 yaşında bir çocuğun feryadı!

Çocuklara acı çektirenler bizden değildir.
 
3 yaşında anne ve babası ayrı yaşamakta olan, boşanma sürecindeki annesi ile kalan bir erkek çocuğunun annesine söyledikleri ile sizleri baş başa bırakıyorum. İnşallah boşanmazlar ve mutlu bir şekilde yaşarlar. Amacımız bu.
 
Çocuğumuz anne yanında kalıyor ama baba her gün görüyor ve ilgileniyor. Yaklaşık 1,5 yıldır bu şekilde yaşıyorlar. Baba her ne kadar ilgilense bile çocuk streste. Anne ve babasıyla birlikte yaşamak istiyor çoğunluğun olduğu gibi ve bu, çocuğun doğal hakkı. Ama anne ve baba eften püften sorunlarla ayrı yaşıyorlar.
 
Burada suçlu üzerinde ayrıca durulması gerek elbette. Baba maalesef eşini ikinci plana atıp, yanlışlar yapıyor ve bu yanlışları da kabul etmiyor. Mesela aldatmak gibi veya aldatmaya teşebbüs gibi. Be adam böyle yapacaktın da neden evlendin? Evli bir erkeğin başka kız veya kadınlarla ilgilenmesi normal mi? Senin kızının böyle bir kocası olsun ister misin? Neden?
 
Çocuğumuzun sorularını düşüncelerinize sunuyorum.
 
- Babam başka çocukların babası gibi niçin evimize gelmiyor anne?
- Babam bizi bırakıp kaçtı mı anne?
- Babamı seviyor musun anne?
- Geceleri yatarken anneye "Babam, babam" diyerek sarılıp uyuyabiliyor ancak.
- "Korkuyorum anne" diyerek geceleri uyanıp uzun süre uyumakta zorlanıyor.
- Babası çocuğu almaya geldiğinde annesinin elini tutup bırakmıyor. "Beraber gidelim anne" diyor sürekli.
- "Yalnız kalmaktan çok korkuyorum anne." Sakın beni bırakıp gitme. Diyerek annenin eteğini bırakmıyor.
- Babasının yanına varınca "Seni hiç sevmiyorum anne" diyerek tepki gösteriyor bu ayrılığa.
- Babadan ayrılma istemiyor asla." Baba haydi evimize gidelim beraber" diye diretiyor.
- Babam niçin bizimle yaşamıyor anne. Ve daha pek çok soru. Çocuğun içinde bulunduğu bu durum ömür boyu düzelmeyecektir böyle giderse. Allah korusun. Anne bütün bu sorulara cevap vermekte zorlanıyor. Ağlıyor. Her şey boğazında düğümleniyor. Anne de streste. Baba ayrı stres ve sıkıntıda.
Bütün bu durumlar geç kalınmazsa düzeltilebilir. Ve evlilikler kurtarılabilir. Bu sorunları ne kadar azaltabilirsek ülkemiz de o kadar huzurlu olacaktır.
 
Ey evli çiftler! Parçalanmayın! Evliliğe hazır olmadan evlenmeyin. Evliliğinizi kurtarmak için çocuk sahibi olmayın. Öncelikle kendinizi tamamen düzeltin. Ne olursunuz adam olun. Yuvanıza ve çocuklarınıza sahip çıkın. Cebinizdeki paraya göz diken hayat kadınlarından veya hayat erkeklerinden  lütfen uzak durun. Değilse ocağınıza incir ağacını dikerler haberiniz olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İshak Orhan Arşivi
SON YAZILAR