İsmail Koç

İsmail Koç

Adaletin nerede PFDK

Adaletin nerede PFDK

Türk Futbolunun en büyük problemi standartsızlığıdır. Maçına göre, oyuncusuna göre verilen hakem kararları, takımına camiasına göre kulüplere verilen cezalar vs.

Torku Konyaspor-Kasımpaşa maçında verilen skandal karar Türk futbolunun adaletsizliğini bir kez daha ortaya koydu.

Torku Konyaspor Kulübünün, 09.05.2016 tarihinde oynanan Torku Konyaspor - Kasımpaşa A.Ş. Spor Toto Süper Lig Hasan Doğan Sezonu müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi kulüp olduğu müsabakada 3. kez gerçekleştirilmesinden dolayı 100.000.-TL para cezası ile cezalandırılmasına, FDT'nin 53/2. Maddesi uyarınca çirkin ve kötü tezahüratta bulunan Kale Arkası Kuzey tribüne giriş yapan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki ev sahibi müsabakaya girişleri engellenmesine karar verilmiş.

Ben de o maçtaydım ve çirkin ve kötü tezahürat namına bir şey duymadım. Maçın gözlemcisi Mahmut Kayhan duyduğu kötü ve çirkin tezahüratları bize de aktarsın.

Mahmut Kayhan sanırım kendi kafasında duymak istediklerini duymuş olacak zira ortada bir küfür yok!

Ayrıca sayın gözlemcinin twitter sayfasına şöyle bir göz attığınızda fanatik bir Beşiktaşlı olduğu gözlerden kaçmıyor. Ne tesadüftür ki Torku Konyaspor’un ceza aldığı ve ligde oynayacağı son maçı Beşiktaş ile…

Bazıları “Şark Kurnazlığı” yapıyor olabilir ancak Konya şehrini öyle çok da hafife almasınlar.

Zaten bu adaletsizliğe spor kamuoyu da sessiz kalmadı.  Cezanın açıkladığı andan itibaren sosyal medyada başlatılan #KonyadaKüfürYokCezaVar hashtag’ı kısa sürede Türkiye gündemine girdi.

Bu tepkiyi de sadece Torku Konyaspor taraftarı göstermedi. Vicdanı olan, adaletsizliğe sessiz kalamayan herkes PFDK’nın adaletsizliği etrafında birleşti.

Taraftarların sahaya girip hakem dövdüğü bir ortamda 4 maç ceza verilirken, Torku Konyaspor’a verilen cezanın adalet neresindedir?

Burada derdimiz Trabzonspor’a az ceza verildiği değil, verilen cezaların adaletsizliğidir.

PFDK’nın bu ilk vukuatı değil, son da olmayacak.

TFF maçlardan önce taraftarlara 2 dakika düşünün diyerek maçları iki dakika geç başlatıyor ancak, TFF’nin ve PFDK’nın bu adaletsizlik karşısında 2 dakika değil saatlerce düşünmesi gerekiyor.

Bu düşüncemi sayın gözlemci Mahmut Kayhan’ın Twitter sayfasına yazdığımda ise kendisi tarafından engellendim.

Yani olayı neresinden tutarsanız tutun elinizde kalıyor.

Taraftarlara bu kadar yüklenilip yerden yere vurulduğu bir dönemde futbolun başında olanlar da biraz kendini sorgulasa çok daha iyi olacak…

Önceki ve Sonraki Yazılar
İsmail Koç Arşivi
SON YAZILAR