Yiğit Berkay Çopur

Yiğit Berkay Çopur

Ama’larıma samimi yaklaşım…

Ama’larıma samimi yaklaşım…

2018 yılı Temmuz ayı İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, geçtiğimiz günlerde Konya Valisi Yakup Canbolat Başkanlığında yapıldı.

Toplantıyı takip etmek, Konya’ya yapılacak yatırımları öğrenmek ve devam eden projeler hakkında bilgi almak için salondaki yerimi aldım.

Toplantı başlamadan önce Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun salondaki yerini almış, gazeteci bir arkadaşımızla sohbet ediyordu.

Fırsat bu fırsat diyerek bende aralarına katıldım. Geçtiğimiz günlerde kaleme aldığım ‘Özaltun’a teşekkür ediyorum ama…’ adlı köşe yazımın akıbetini sormak için Başkanımızla muhabbete koyulduk.

Yazıyı sorduğumda, son dönemlerdeki yoğunluktan okuyamadığını dile getirdi. Bende hemen telefondan açıp kendisine ilettim. Bu kadar ısrarcı olmamın nedenleri var elbet.

Yazının ana konusundan kendilerine bahsettikten sonra “ama”lara geçtiğim sırada Başkanımız ama lafını duyunca gülmeye başladı.

Sorunları tek tek dinleyen Başkanımız, ‘sorunu sıcağı sıcağına çözelim’ diyerek Milli Parklar Şube Müdürlüğü yetkilisinin yanına götürdü. Başkanımız sorunların üstünden geçerek topu bana attı.

Yaptığımız o günkü gezide, çevre ve doğal güzelliklerdeki gözlemlerimi aktardım. Milli Parklar Şube Müdürlüğü yetkilisi de kendi alanlarına giren ve çözüme kavuşturabilecek sorunları dinleyerek sorumlu arkadaşlara ileteceği bilgisini verdi.

Bir diğer sorun ise Karaburun Plajı’na giden yolların bozuk olmasıydı. Bunu sorduğumda ise Başkan Özaltun, kendilerinin konuyla ilgilendiklerini söyledi.

Yatırımlar ve devam eden projeler hakkında bilgi almak için geldiğim salondan Başkanımızla hasbihâl ederek ayrılmış oldum.

Bu kadar ısrarcı olmamın nedeni var demiştim. Nedeni var çünkü Konya gibi birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, tarihe ışık tutmuş ve düşünürlerin başkenti Konya’nın göz bebeği veya incisi diye adlandırılan Karaburun Plajı ve çevresinin böyle olmaması gerektiğini düşünüyorum.

Yurtdışından gelen gurbetçilerimizin bile Antalya’ya değil de Karaburun Plajı’na geldiğini görmüş oldum. Bu söylediklerim sadece Karaburun Plajı veya Beyşehir için değil.

Nerede bir doğal güzelliğimiz varsa zaman içerisinde insan eliyle yok olmaya veya kirletilmeye mahkûm kalıyor. Bizler bu mücadeleyi vermez isek maalesef ki daha kötüleri de olabilir.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun başta olmak üzere Milli Parklar Şube Müdürlüğüne ve gerekli adımları atıp sorunları giderecek tüm yetkililerimize teşekkür ediyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Yiğit Berkay Çopur Arşivi
SON YAZILAR