İsmail Koç

İsmail Koç

‘’Aydın’’ üniversiteli gençlik!

‘’Aydın’’ üniversiteli gençlik!

Üniversitelerde son dönemlerde yaşanan olaylar hepinizin malumu. Namaz kılan ve yardım toplamak isteyen gençler, sol görüşlü, tahammülsüz, saygısız kişilerin saldırılarına uğruyor.

Eskişehir’deki İHH standına yapılan saldırının ardından ODTÜ’de namaz kılan gençlere saldırı girişimi herkesi derinden üzdü.

Üniversitelerimiz birer bilim yuvası olmaktan çıkıp maazallah birer şiddet yuvasına dönüştürülmek isteniyor.

ODTÜ’de yaşanan saldırı anında çekilmiş bir ses kaydında sol görüşlü öğrenciler namaz kılmak isteyen öğrencilere, "Medrese mi la bura" diyor. Medreselerin günümüzdeki üniversitelerin karşılığı olduğu için, geçmişini inkar ettiği için, kültürel değerlerini hiçe saydığı için söylüyor bunu.

Yüzde 99’unun Müslüman olduğunu söylediğimiz hatta bununla övündüğümüz bir ortamda, ülkenin başkentinde namaz kılan gençlerin engellenmesi ne ile açıklanabilir?

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde İHH standına yapılan saldırının görüntülerinde ise standın önüne gelen bir öğrenci, başörtülü İHH çalışanlarına 'Burası aydınlık kafaların üniversitesi. DAEŞ (IŞİD)'ci yardım kuruluşlarına burada yer yok' dedikten sonra arkadaşlarını yardıma çağırıp saldırıya geçiyor.

Bir yardım kuruluşu nasıl olur da bu şekilde nitelendirilebilir?

Sabit ve tek taraflı bir bakış açısı.

Sözde kendisi aydın ya!

Başkalarına anlamadan dinlemeden hakaret edip, özgürlük alanlarına tecavüz etmek aydınlıkmış.

Tek amacı ihtiyaç sahiplerine yardım toplamak olan gençleri engellemek de ne oluyor?

Sorun şu ki bu insanlar üniversitelerde okuyan gençlerimiz yani geleceğimiz.

Geleceğimizin teminatı bu gençler mi?

Ülkemizi bu sabit fikirli, faşist, kendi düşüncesinden başkasını kabul etmeyen, kural tanımaz insanlara mı emanet edeceğiz?

Maalesef ODTÜ bu ve benzeri haberlerle sürekli gündeme geliyor.

Üniversitelerimizin zaten eğitim kalitelerinin uluslararası alanda tartışıldığı bir dönemde, bu tip olaylarla karşılaşmak gerçekten üzücü.

Üniversiteler bilim yuvalarıdır. Şiddetle, terörle birlikte anılmamalıdır.

Bu tip üzücü hadiselere neden olanlar ve buna müsaade edenlere gerekli cezai yaptırımlar uygulanmalıdır. Uygulanmalı ki bir daha böyle olaylarla karşılaşmayalım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İsmail Koç Arşivi
SON YAZILAR