Hakan Bahçeci

Hakan Bahçeci

Bi durun olmazsa

Bi durun olmazsa

            Siz, her şeyi herkesten çok bilen ve her konuda kesin çözümleri bulunan sözde bilgeler; dediklerinize artık kendiniz bile inanmıyorsunuz farkında mısınız? Siz, karışıklıktan ve kargaşadan beslenen fikir tacirleri bi durun olmazsa…

            Dinle, imanla, ayetle alay edenler, inancı ve inananları hafife alanlar, dua deyince burun kıvıranlar kendi hezeyan ve materyalist kabullerinizin, maneviyatı ve ruh dünyasını idrak edemediğinizi gördük, bildik sizin de görmenizi umut ediyor olsak da ne yapacağınızı kestiriyoruz bari bi durun.

            Din adına konuşan, sosyal medyada atıp tutan, hadisi, sünneti pervasızca hedef tahtasına koyan; ilmi, usulü, metodolojiyi hiçe sayan, tarihten medeniyetten bihaber sözde elçiler kanmış ve kandırılmak üzere kurgulanmışsınız, kendinizden siz sorumlusunuz da bari kendinizde durun olmazsa.

            Tüm dünya ile birlikte bu millet çok zor günler yaşıyor. Bu ilk değil son olmayacak. Bu günleri şahsi hesaplar için fırsat bilen, intikam duygusuyla yanıp tutuşan, sağa sola saldıran kurşun askerler bi durun hele.

            Bitince bu günler, toz duman dağılınca dünyanın nasıl değiştiğini göreceksiniz. Attığınız sayılar, öne sürdüğünüz tahminler, dedikodunuz, bir arkadaşınızdan duyduğunuz tarih sayfalarında yazılacak ama çoğunda yanıldığınızı anlayacaksınız o yüzden bi durun olmazsa.

            Siz, nefretinizi çoğaltanlar, ideolojinizin zincirlerinde kalanlar, “istemezük” kalesine sığınanlar, “ne yapılsa karşıyım ne yapsanız yanlış diyeceğim” sevdasında olanlar bu kalıp, bu ölçü tarih boyunca hep eksik ve arızalı neticeler doğurdu. Bi dursanız artık…

            Bu milletin değerleri var, inancı var, kültürü, geleneği, örfü var. İmdat diyene, aman dileyene kol kanat germesi beyhude değil, zor zamanda el ele vermesi sıradan değil. Siz, bunu bilr politik kavgaya çeviren, algılarınızın ve kininizin içinde kalmayı tercih eden sanal dünya kahramanları şu sıra bi durun olmazsa.

            Siyasi tarihten, uluslararası ilişkilerden, coğrafi bilinçten anlamayan, anlasa da işine gelmeyen, tek cümlelik demagoji uzmanları gölgeniz serinletmiyor bari hakaretlerinizi, sığ ve ucuz cümlelerinizi bi durdurun.

             Eleştirel düşünce ne demek, bilimsel etik nedir, çözüm odaklı fikir yürütmek nasıl olur bilmeden, bilse de umuruna takmadan şahsi taassubunuzun “hak ve doğru” olanı bulma yolunda hiç de katkı sağlamadığını bile bile yazıp çizdiklerinizle bi kalın olmazsa.

            Hekim olmayıp reçete yazan, siyasetçi olmayıp politika yapan, eğitimci olmayıp ders veren, dindar olmayıp din ile ahkam kesen, alim olmayıp fetva veren, tasadduk nedir bilmeyip sadakaya çamur atanlar bi durunuz olmazsa.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hakan Bahçeci Arşivi
SON YAZILAR