Şerife Oktar

Şerife Oktar

Bir Başka Açıdan

Bir Başka Açıdan

İlkokul öğretmeni Berna Hanım sınıfa girdi.

-Günaydın çocuklar

-Günaydın öğretmeniiim.

Büyük bir heyecanla soru sordu:

-Çocuklaaar, elimde gördüğünüz kavanozda ne var?

-Iımm böcek öğretmeniim.

-Aferin.  Peki sizce burada ne işleri var?

Sınıfın bilge öğrencisi cevapladı:

-Öğretmenim onu oraya siz koymuş olmalısınız. Böcekler kavanozda yaşayamaz ki. Ölürler zavallılar.

-Aferin evlat. Ben bu böcekleri birkaç saatliğine size göstermek için kavanoza kattım, kapağını kapattım.

Evet çocuklar arkadaşınızın dediği gibi böcekler kavanozda değil bahçelerde, açık alanlarda, toprağın bulunduğu yerde yaşarlar. Bugünkü konumuz özgürlük. Biz bu böcekleri alıp onu doğal ortamından uzaklaştırdığımızda bir kavanoza kapayıp topraktan uzakta tuttuğumuzda onu hapsetmiş, tutsak etmiş oluruz. Şimdi de kavanozu açalım ve okulumuzun bahçesine bırakalım. Evet şimdi de özgürlük kavramını öğreniyoruz. Neymiiiiş öz-gür-lük.

-Özgürlük öğretmenim.

İnsanlığın doğuşundan bu yana asırlarca her kavim her millet belli davalar uğruna mücadele etmiştir.  Biz Türkler için derler ki üç Türk bir araya gelse devlet kurar. Kimsenin kölesi olamaz, buyruğu altına giremez. Öyle ki köle gibi yaşamaktansa mert bir şekilde ölümü dahi kabul eder Türkler. Hiç öyle olmasa, Çin saldırılarına karşı koyan Metehan ve ordusu Çine yerleşmeyi düşünmez miydi? Asimile olmak bu manada belki sömürge olmak kadar kötüdür. Üstelik kendileri için kilometrelerce uzunluktaki Çin Seddi inşa edilmiştir.

Konudan uzaklaşmadan bu güne gelmek istiyorum. Amerika’da siyahi bir adam küçük bir suçtan ötürü  bir polis tarafından göz göre göre katledildi. Dünya basını duydu, duyurdu. Amerikalı siyahiler ölen masum adamı desteklemek için sokaklara döküldü. İsyan çıktı. Yaktılar yıktılar.

Pek çok İslam ülkesi zulüm altında. Bırakalım lüksü ve özgürlüğü, insanca yaşam hakları dahi ellerinden alınmış en zaruri ihtiyaç olan yeme içme uyuma ve barınma gibi ihtiyaçlar bile onlar için çok görülmüş. Batı’da bilmem hangi hapishanenin hangi koğuşunda adı duyulmadık eziyetlere maruz bırakılıyor. Sebep? Müslüman olmaları.

 

Kimler niçin özgür peki?

1.Ekmeğini helal yoldan kazanan baba. Ailesini başkasına muhtaç etmediği ve babalık vazifesini en güzel şekilde yerine getirdiği için.

2.Gösteriş meraklısı olmayan anne. Kendini insanlara şu veya bu sebeple kanıtlama ihtiyacı olmadığından mükemmel olmak zorunda kalmayacak dolayısıyla riyaya bulaşmayacak. İnsanların dar kalıplarına girmediği için özgür olacak.

3.Teknoloji ya da sosyal medya bağımlısı olmayan genç. Gözlerini haramdan zihnini lüzumsuz işlerden çevirenlere müjdeler olsun. O genç ki en kıymetli hazinesi olan vaktini israf etmediğinde ruh dünyası açılacak gerçek özgürlüğe ulaşacak.

4.Sigara içmeyenler. Kadın erkek, yaşlı  genç,  hatta çocuk. Kim olursa olsun şu illetten uzak duran sağlığını sigaranın esaretine bırakmayacak, vücudunu zehirden koruduğu için esir olmayacaktır.

5.Kredi kartı kullanmayanlar. Hatta mümkün mertebe bankaya yolu düşmeyenler faize ve harama bulaşmayanlar Halil İbrahim Peygamber bereketini evlerinde hissedeceklerdir. Az olan nakitle geçinecek iktisatlı hayatı onu özgürleştirecektir. Böylece her ay düzenli olarak ödeme yapma  zahmetine katlanmayacak köleleşmeyecektir.

6.Parayı hayatın merkezine koymayanlar.  Onun tutsağı olmayacak gece gündüz para hayali kurmayacak ve uykuda özgür olacaktır.

7…. olmazsa yaşayamam cümlesini kurmayanlar. Şu bir gerçek ki Allah’tan başkasını farkına varmadan putlaştırmamız bizim imtihan sebebimiz olur. Tabii burada bahsedilen kişidir. Aksi taktirde imanımız olmazsa ya da sağlığımız elden giderse özgürlüğümüz yine kısıtlanmış olacaktır.

8.Sabah namazını ve diğer vakit namazlarını kazaya bırakmayan Müslüman. Yalnızca Allah’a secde edileceğini ve Fatiha suresinde ifade edilen “… yalnız sana ibadet eder ve yalnız senden yardım isteriz” cümlesini defalarca tekrarladığından hakiki özgürlüğü hissedecektir.

9.İşçisine zulmetmeyip maaşını alnının teri kurumadan veren işveren. Beddua almaktan korkar ve yalnız onun (cc.) rızasına uygun olsun diye bunu yaptığında madden ve manen rahatlama onu özgürleştirecektir.

10.Patronuna zulmetmeyip işini en güzel şekilde yapan işçi. Temiz bir vicdan. Başı dik onurlu bir yürüyüş insanı özgürleştirir.

11.Sabah namazına çalar saat/alarm kurmadan uyanabilen Müslüman. Aah ne demeli bilmem. Böyle insanların azaldığını düşünmek  endişe verici. İbadetlerimizde bile teknolojiden kopamıyorsak büyük bir tutsak halindeyiz demektir.

12.Yemeği az ve öz yiyen mümkün olduğunca tek çeşide indirebilen kimse. Peygamber Efendimizin en önemli sünnetini ihya etmiş olacağından yükü hafif bedeni zinde bir dimağ yorgun ve tembel olmayacak, özgür kalacaktır.

13.Erken yatıp erken kalkmayı düstur haline getiren kişi. Her anlamda özgür kalacaktır. Üzerine gün doğmamış olacağından zamanın bereketini en güzel şekilde hissedecektir. Rızıkların dağıtıldığı seher vaktinde de uyanıksa müjdeler olsun ki hayatının her alanında bereketi hissedecek, bağımlı yaşamayacaktır.

14.Geçmiş için kederlenmeyen gelecek için de fazla endişe duymayan kısaca üzerine düşeni en güzel şekilde yaptıktan sonra Allah’a tevekkül edip bekleyen kişi. Zihni temiz içi rahat gönlü sürurlu kişi ne kadar zengin ne kadar özgürdür oysa.

15.Okul sınavlarını tek çıkış yolu mutlak kurtuluş olarak görmeyen genç. Rızkı verenin Allah olduğunu bilir. Kendini farklı alanlarda da geliştirir. Alternatifler insanı özgür kılar.

16.Gıybet etmekten korkan ve dilini Allah’ın zikrine alıştıran kul. Dilini ve gönlünü esir olmaktan kurtarmış doğru yolda ilerlemektedir.

17.Doğa ile barışık olanlar. O insanlar azla yetinmeyi bilirler. Bir koyunun ot yemesini izlemek mesela ne çok mutlu eder onları. Bir derenin akışını seyretmek rüzgarın ağacın dallarını hışırdatmasını dinlemek huzur verir. Farkına varmak mutluluk getirir, özgürleştirir.

18.Allah’a şükreden kullarına teşekkür eden insan. Minnet borcunu ödemiş sayılacağından özgürdür.

Maddeler çoğaltılabilir. Her şey bakış açısında gizli. Hak teala şuurlu yaşanmış bir ömür nasip etsin.

Farkına vararak özgürce yaşayabilmek duasıyla. Selametle kalınız özgür kalınız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Şerife Oktar Arşivi
SON YAZILAR