Halil İbrahim Urgancı

Halil İbrahim Urgancı

Biraz sabır!

Biraz sabır!

Sezon açılış maçlarının zorluğundan bahsetmiştik. Ligin ilk haftasında favori ekipler kazandı. Konyaspor mutlak favori olduğu müsabakada zorlansa da kazanmasını bildi.

İlk hafta maçlarının çokta ölçü olarak kabul edilmemesi gerektiği ile beraber Erzurumspor’un ligde puan alabileceği birkaç takımdan bir tanesi olmamak önemli idi.

Hiç kuşkusuz ki maçın Konyaspor adına en dikkat çeken ismi Yatabare!

Ara transfer döneminde Konyaspor’a transfer olan Yatabare, geçen sezon sakatlıklarla boğuştu. Gelinen noktada Erzurumspor karşısında attığı iki gol ile adeta yeni transfer etkisi yarattı.

Bu maç ölçü olarak kabul edilmemeli fakat takım olarak varlık gösteremedik. Yatabare’nin bireysel başarısı maçı kazandırmaya yetti.

Gerekli dersler alınmalı! Eğer Konyaspor bu dizilişle ve taktikle oynayacaksa orta sahanın göbeğine oyunu yönetebilen bir oyuncu gerekiyor.

Bu maç özelinde orta saha oyuncuları beklenen üretkenliği gösteremediler. Hem Volkan, hem de Jonsson, kesici oyuncular! İki oyuncu da benzer özellikleri taşıyorlar! Topu alıp gitmelerini beklemek hayal kırıklığı yaratır.

Bu mevkide oyunun iki yönünü de oynayabilen, kaliteli ve tecrübeli bir isim eksikliği göze çarpıyor.

Bir taraftan çift forvetle oynayıp, diğer tarafta onları topla buluşturacak oyuncuların oynamaması bu maçın farka gitmesini engelledi.

Skubic, Volkan, Fofana özellikle göze çarpan isimler! Kaçırılan penaltıya değinelim. Bu takımın penaltıcısı Skubic midir?

Skubic kötü demiyorum ama sonuçta sahada Jahovic gibi geçen sezon gollerinin neredeyse yarısını penaltıdan atmış bir oyuncu var! Skubic’in önceliği gol atmak mıdır?

Henüz her şey için çok erken! Şimdi eleştirdiklerimiz maç kazandıracak seviyelere geleceklerdir. Yeter ki biraz zaman tanıyalım.

İnşallah yolun sonunda Konya’ya, Konyaspor’a yakışan noktada bitirebiliriz.

 

 

 

 

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Halil İbrahim Urgancı Arşivi
SON YAZILAR