Gülşen Yılmaz

Gülşen Yılmaz

Bu sefer Bakırköy…

Bu sefer Bakırköy…

Bakırköy’de anne baba ve 6 yaşındaki çocukları siyanürden hayatını kaybetti. İlk bulgularda babanın çocuğu ve eşine siyanür verdiği sonra da kendisi intihar ettiği ortaya çıktı.
 
Bu konuda artık ne yazacağımı inanın bilmiyorum.
 
Çok üzgün ve şaşkınım. Neler oluyor anlamak mümkün değil.
 
Birincisi siyanüre herkesin çok kolay ulaşabiliyor olması dehşet verici. Tarayıcılardan çok basit şekilde arattığın zaman bu zehri elde edebiliyorsun. Son dönemde yapılan haberler ile her ne kadar bazı siteler kaldırmış olsa hala gördüğüm kadarı ile mevcut.
 
En korkuncu ise siyanür satan sitelerde yapılan yorumlar… Geldiğimiz durumu gözler önüne seren cinsten yazılar yazılmış. Bir yorumda ‘İntihar için tavsiye edilen ilaç diye arattığımda bu sayfaya denk geldim’ yazması ve diğer yorumlarında dalga geçer gibi cevaplar içermesine kanım dondu kanım! Burada sitelerin ismini söylemek istemiyorum ama hepsi de bilindik alışveriş siteleri…
 
Hal böyleyken bunu da sağ sol kavgasına dönüştüren bir ülkem var çok şükür. Ben anlam veremiyorum.
 
Çatır çatır aileler ölürken hala içine siyaset karıştırabilen sağcı solcu milyonlar siz nasıl bir psikolojiye sahipsiniz? 
 
Ben ilk olay olduğu günden beri her vakada devlet büyüklerinden bir açıklama bekledim. Şöyle televizyona çıksınlar bir şeyler söylesinler, nedir ne değildir, halkı aydınlatsınlar diye umdum. Ama umduğumu ne yazık ki bulamadım. Bu konuda neden susarlar bilmiyorum. Ama susmak bir çare değil. Dahasının gelmesinden endişe ediyorum.
 
Bu siyanür ölümleri ile ilgilenecek bir ekip mi kuracaklar? Çok yönlü bir araştırma mı yürütecekler? Ne yapacaklarsa bir an önce yapılmalı…
 
Bu olay sadece sosyal medyada köpürtülüp söndürülen bir mevzu olamaz! Konuşurlar konuşurlar susarlar denilecek bir şey değil! İncelenmeli ve sıradan bir vatandaş olarak benim bile kafamı kurcalayan şeyler aydınlatılmalı!
 
Yani yalnızca yayın yasağının yerine daha ciddi bakılmalı…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Gülşen Yılmaz Arşivi
SON YAZILAR