Ali Küçükceran

Ali Küçükceran

BU TARAFTAR İÇİN OYNAYIN!

BU TARAFTAR İÇİN OYNAYIN!

Bir önceki yazımda Fenerbahçe maçının kazanılmasının öneminden bahsetmiştim. Puan cetvelindeki konumu ve daha aşağıdaki takımlarla arasındaki puan farkına bakıldığında yeşil beyazlıların bu karşılaşmadan üç puanla ayrılması gerekiyordu. Torku Konyasporlu futbolcuların bu durumun önemini ne derecede kavradığını karşılamanın henüz ilk dakikalarında anladık.

 

Müthiş bir taraftar desteğini arkasına alan yeşil beyazlılar maça iyi başladı. Üç puanı alması için mücadele gücünün yüksek olması gereken bu maçta yeşil beyazlı oyuncular sahada basmadık yer bırakmadılar. Torku Konyaspor erken gelen golle öne geçince hem futbolcuların arzusu hem de taraftarın coşkusu arttı. Kaliteli oyunculara sahip olan Fenerbahçe ise bu mücadele karşısında yetenekli oyuncularını kullanamadı. Caner’in olmaması ile sol kanadı kırılan kanaryaya Torku Konyaspor’un gururu Ömer Ali nefes aldırmadı. Yeşil beyazlıların orta sahası da üzerine düşeni yaparak sahada Fenerbahçeli oyunculara adım attırmadı.

 

İlerleyen dakikalarda Fenerbahçe etkisini artırınca Torku Konyaspor geri çekilmek zorunda kaldı fakat buna rağmen kalesinde çok da tehlikeli bir pozisyon vermedi. Durum böyle olunca Fenerbahçe’ye duran toplardan gol bulmanın dışında başka bir yol kalmadı ki beraberlik golü de böyle geldi. Rakip takım golden sonra etkisini artırıp ikinci gol için yüklenince yeşil beyazlılar mecburen beraberliğe razı olmak zorunda kaldı. Bu zorlu karşılaşmadan en azından beraberlik ile ayrılan yeşil beyazlılar haftayı zararlı bir şekilde kapatmamış oldu.

 

Büyük takımlarla oynanan daha önceki maçlarda da tribünleri dolduran ve diğer maçlarda da Türkiye standartlarının üzerinde ortalama tutturan taraftara değinmek istiyorum ki bu sezon alkışı taraftarın hak ettiğini düşünüyorum. Bu sezon muazzam bir stadyuma kavuşan Torku Konyaspor taraftarı sezon başından beri bu stadyumun hakkını vermeye çalışıyor. Yıllardır birkaç takım dışında Anadolu takımlarının seyircisi olmadığı tartışılan Türkiye’de Konya’yı taraftar kültürü olan şehirlerden biri olma adayına getiren bu taraftarlar güzel bir oyunu ve iyi bir sıralamayı hak ediyor ligden düşmeyi değil. Bu yüzden de yeşil beyazlı oyuncular bu taraftar için oynamalı ve ligi olabilecek en üst seviyede tamamlamalıdır. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Küçükceran Arşivi
SON YAZILAR