Bekir Dolu

Bekir Dolu

CHP CAMİYE GELİYOR

CHP CAMİYE GELİYOR

CHP seçim startını erken vermiş görünüyor. Zira “cami de bizim, cemevi de” diyerek partililere ‘ayrım yapmadan ibadethaneleri ziyaret’ talimatı verilmiş bulunuyor.

 

Özel­lik­le Ana­do­lu­’da ca­mi zi­ya­re­ti ger­çek­leş­tir­ilme­si­ talimatı CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu tarafından verildi.

 

Her seçim yenilgisinden sonra din istismarı yapılıyor diye ağlayan partiye bir bakar mısınız? İbadethane ziyareti de nereden çıktı?

 

Hayırdır! Dini siyasete alet mi edeceksiniz yoksa?

 

Ayrıca zaten camiler ziyaret edilmez. Türbeyle karıştırdınız siz zahir. Camiler ziyaret edilmez. Camiye ibadet için gidilir. Neyse acemiliğinize verelim de bunu bir tür dil sürçmesi olarak kabul edelim. Halkın kutsallarına ne kadar uzak olduğunuzu cümle alem bildiğinden bu seferlik mazur görüyoruz. Daha ilk günden ürkütmeyelim.

 

Lakin eğer sizi iyi tanıyorsam (ki tanıyorum) 1-2 küçük hatırlatma fena olmaz. Şöyle ki; 

       Vallahi cemevi işini ben de tam bilemiyorum da, cami ziyareti zannettiğiniz gibi pek kolay bir iş olmayabilir. Yorar, hırpalar sizi, baştan söyleyeyim.

Öylesine kapıdan bir ziyaret edip, selam verelim demekle olmaz. Duruma göre namaz falan da kılmak icabedebilir.  

Fakat esas sıkıntı burada yaşanır gibi geliyor bana. Çünkü cami içindeki prosedür, cami avlusunda abdestsiz kıldığınız cenaze namazına pek benzemez. Farklıdır biraz.

 

Öncelikle abdest alınacak bir kere! Abdestsiz olmaz!

Sonra mesela camiye girerken ayakkabıları da çıkarıyoruz biz. Siz de faraza gezici arkadaşlar gibi ayakkabılarla dalarsanız camiye o da olmaz. vs. vs. Daha bir sürü ayrıntı. Durum bu.

Bilerek gelin de. Oy toplacağız derken cemaatle papaz olmayın sonra. Aman haa!

 

Cenaze ya da bir turist gezdirme angaryası gibi işler olmasa camiyle pek aranız olmadığını bildiğimizden ufak tefek pratik bilgiler verelim dedik.

Yardım amaçlı. Fena mı?

 

Şimdilik bu kadar bilgi yeterli olur diye umuyorum, yetmezse dozu artırırız canlar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Bekir Dolu Arşivi
SON YAZILAR