Macit Uluçamlıbel

Macit Uluçamlıbel

Doğrudan tarafız

Doğrudan tarafız

Özgür basın…

Yandaş medya…

Basın tarafsız olmalı…

Ne çok duyuyorsunuz bu söylemleri değil mi?

17 yıldır iktidarda olan yani, girdiği her seçimi kazanarak milletin çoğunluğunun oylarıyla ülkeyi yöneten AK Parti’nin ve Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı olumlu icraatlardan bahseden her basın kuruluşu ve basın mensubu yandaş, olumlu hiçbir şeyden bahsetmeyen sürekli karalama kampanyaları yürüten, iftiralarla, yalanlarla kurguladıkları haberleri gündem yapan basın kuruluşları ve basın mensupları tarafsız (!) öyle mi?

Muhalefetin her söylemini kendi kurgularına alet eden hatta muhalefete söylem üreten basın kuruluşları ve basın mensupları tarafsız öyle mi?

Ekrem İmamoğlu’nu canlı yayına alırken seçim mitinginde meydana tanıtırcasına güzellemeler yapan basın mensubu ve çalıştığı kuruluş tarafsız öyle mi?

Tüm dünya pandemiyle mücadelede Türkiye’yi alkışlarken hükümet istifa etmeli bu işin üstesinden gelemediler diye tatava yapanlara ses olan ve hükümet bu konuda başarılıdır diyemeyen medya tarafsız öyle mi?

Bırakın bu işleri…

Sizin taraf anlayışınızı biliyoruz biz.

‘Beceremediniz artık bırakın’ ‘Hocayı göndermek artık vacip oldu’ ‘Ya uy ya çekil’ gibi 28 Şubat manşetlerini atacak basını özlediniz.

İktidara önce medyayla sonra süngüyle ayar vermeyi özlediniz.

İktidara yakın olan basın kuruluşları ve basın mensupları çoğaldıkça kahroluyorsunuz. Yoksa basının taraflı olmasına filan karşı değilsiniz biliyoruz. Karşı olduğunuz şey basının sizden taraf olmaması.

Elinizde sizin taraf olan reytingleri sizden ibaret kendi kendinizi yağlayıp balladığınız küçük bir medya kaldı. İstiyorsunuz ki yine her gündemi siz belirleyin. İstiyorsunuz ki ülkeyi yönetenleri pijamalarıyla karşılasınlar sizin medya baronlarınız. Ama o dönemler bitti.

28 Şubat döneminde sizden taraf olmadıkları için baskı uyguladığınız zihniyet bugün sizi çıldırtan medya kuruluşlarının yönetimlerinde, gazetelerin köşelerinde, haberlerde imzaları var. Sizi çıldırtan o zihniyet sizin gibi karalama peşinde değil haber peşinde.

Yapılanları yayınlamak, hizmetleri övmek yandaşlık mı?

Evet yandaşız. Evet tarafız. Doğrunun yanındayız. Doğrudan tarafız. Bilerek isteyerek kendi özgür irademizle buradayız. Şahsi kazanımlarımız da yok, beklentilerimiz de. Ülkemize hizmet eden, dünyaya karşı dik duran adamın yanında olmaya da devam edeceğiz.

Ve sizde yandaşsınız. Bile isteye o yandasınız. İktidar gitsin de kim gelirse gelsin, ne olursa olsun mantığının yanındasınız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Macit Uluçamlıbel Arşivi
SON YAZILAR