Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

FETÖ ile mücadele konusunda ‘Yaman’ adamdı!

FETÖ ile mücadele konusunda ‘Yaman’ adamdı!

Konya’da göreve başladığı günden bu yana inanılmaz işlere imza atan İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman son kararname ile Diyarbakır Emniyet Müdürü oldu. Konya protokolü ve mesai arkadaşları Şükrü Yaman’ı dün Diyarbakır’a uğurladı.
 
Şükrü Yaman gerçekten de oldukça başarılıydı. Mesela FETÖ operasyonlarında, diğer illerdeki operasyonların çoğunluğu Konya merkezli olarak gerçekleşti. Konya Emniyet Müdürlüğü başarılı operasyonlarla örgütün kılcal damarlarına kadar girerken, mahrem alanları da başarılı bir şekilde buldu. Bu sayede de diğer illere bir pusula vazifesi gördü.
 
Diğer şehirler bu operasyonlarda Konya’yı hep örnek aldı. Mesela örgütün şeması yine ilk defa Konya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nce (KOM) hazırlandı. Bu şema doğrultusunda örgüt önemli bir darbe aldı ve mahrem imamlara tek tek ulaşıldı.
 
Şüphesiz ki bu başarıların arkasındaki en önemli kahraman, Konya Emniyet Müdürü Şükrü Yaman’ın ta kendisiydi.
 
Şükrü Yaman bu başarıların neticesinde hiçbir zaman fotoğraf karelerine girme meraklısı olmadı, belki de operasyonlardaki bu başarının sebebi, onun sadece işini yapan bu tavrından kaynaklıydı.
 
FETÖ mücadelesi konusunda ortaya koyduğu başarılar nedeniyle Şükrü Yaman’ı tebrik edenler olduğu kadar, hedefe koyanların sayısı da çok oldu.
 
Konya hakkında kara propaganda yürüten FETÖ üyeleri 2017 yılında Alman televizyonlarında Konya hakkında akıl almaz iftiralarla dolu haberler yaptırmaya başlamıştı.
 
Ben de o dönem, ‘FETÖ’cülerden Almanya’da Konya için akıl almaz iftiralar’ başlıklı bir haber yapmıştım gazetemize.
 
Alman uyruklu tiyatrocular aracılığıyla yapılan bir video Alman kanallarında yayına sokulmuş ve Konya Emniyeti töhmet altında bırakılmak istenmişti.
 
FETÖ’cülerin desteğiyle Almanlar tarafından hazırlanan videoda, Alman tiyatrocular sahte polis kıyafetleriyle Türk Polisi gibi rol alırken, Türk Cezaevi süsü verilmiş bir hücrede tutuklu rolü oynayan bir başka Alman tiyatrocuya işkence yapılıyor süsü verilmişti. Daha sonra ise Alman televizyonlarında yayınlanan bu ‘tiyatro sahneleri’ ile Konya’da tutuklulara işkence yapılıyor algısı oluşturulmaya çalışılmış, bu kurgu haber çeşitli Alman televizyonlarında yayınlanmıştı. Kara propagandanın son halkasını da FETÖ’nün Twitter’daki mankurtlarının aynı videolarla başlattığı dezenformasyon oluşturmuştu.
 
Bu görüntülerin, Konya’da çekilmiş gibi lanse edilerek Alman televizyonlarında ve sosyal medyada yayına sokulması, Konya’da yürütülen FETÖ operasyonlarının ne derece başarılı olduğunu o dönemde de gözler önüne sermişti.
 
Bu kadar kara propaganda boş yere değildi tabi ki. Hedefleri başta Şükrü Yaman olmak üzere, Konya Emniyeti ve bu operasyonlarda emeği olan isimlerdi.
 
Sadece FETÖ değil, DAEŞ’le mücadelede de Konya çok önemli sınavlar verdi. Meram’da hücre evine yapılan çatışmalı baskından tutun da yine aynı örgüte karşı yapılan şafak operasyonlarına kadar hepsinde çok başarılıydı Konya Emniyeti.
 
Şükrü Yaman bu başarıları neticesinde terörle mücadelenin en hayati olduğu şehir olan Diyarbakır’a atandı. İçişleri Bakanlığı kendisine çok güveniyor ve terörle mücadeledeki bu tecrübesinden faydalanmak istiyor.
 
İnanıyorum ki, tıpkı FETÖ ve DAEŞ’le mücadelede olduğu gibi, PKK ile mücadelede de önemli işlere imza atacaktır.
 
Yolun açık olsun Şükrü Müdürüm. Allah başarılarına başarı katsın…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi
SON YAZILAR