İbrahim Doğan

İbrahim Doğan

Futbolda sadece atmak yetmez, yemeyeceksin ki ligde kalabilesin!

Futbolda sadece atmak yetmez, yemeyeceksin ki ligde kalabilesin!

Rakiplerinin puan aldığı haftada Konyaspor’un mutlaka kazanması gereken bir maçtı. Kayserispor, Yeni Malatyaspor gibi takımların kazanması Konyaspor’un işini daha da zorlaştırdı. Sivasspor’un üst sıralardan kopmak istemeyecek olması, maçı her iki takım için de önemli hale getirdi.

Sivasspor’un eksik gelmesi Konyaspor için önemli bir avantaj gibi görünse de yedek kulübelerinin etkili olması maçın zor geçeceğinin göstergesiydi. Sivasspor, Kone ile öne geçti. Tıpkı Gençlerbirliği maçında yenilen 2 gol gibi defans ve kaleci Serkan bir an olsun uyudu.Kone de Bajic’e ders verircesine güzel bir laf vuruşuyla takımını öne geçirdi.

Geriye düşen Konyaspor, kısa sürede bu gole Skubic ile cevap verdi. Ardından Miloseviç ile öne geçti. Mağlup duruma düşse de Konyaspor’un verdiği tepki önemliydi.

Skubic ve Ömer Ali’nin cezalarının bitmesi takıma olumlu anlamda yansıdı. 

Sitya’nın yerine oyuna giren Alper hem defansif görevlerini yerine getirdi. Hem de Bajic’e “al da at” dercesine gollük bir pas verdi. Bajic ise bu pası harcadı. Son 30 dakika Sivasspor’un baskısıyla geçen bir oyun vardı. Kapanmaya çalışan Konyaspor, Skuletic’in kafa golüne engel olamadı. Konyaspor, mutlaka kazanması gereken maçtan 1 puan aldı ve ligin geriye kalan haftalarını mucizelere bıraktı. Mutlaka kazanması gereken bir maçta 2 puan kaybeden Konyaspor, haftayı ateş hattında kapattı. Rakiplerinin puan kazandığı bir haftada kendi evinde oynadığı karşılaşmayı fırsata çeviremeyen Konyaspor, ligte kalma adına önemli bir fırsatı tepti.

Oyun anlamında ümit veren Konyaspor, kalesindeki gollere engel olamayınca galibiyeti de unuttu.

Futbolda sadece atmak yetmez, yemeyeceksin!

Önceki ve Sonraki Yazılar
İbrahim Doğan Arşivi
SON YAZILAR