İbrahim Doğan

İbrahim Doğan

Gole ihtiyaç varken Ahmed Hassan’ın alınmaması ilginçti

Gole ihtiyaç varken Ahmed Hassan’ın alınmaması ilginçti

Konyaspor, geçtiğimiz hafta yaşadığı puan kaybının ardından ligde yeniden galibiyet için çıkmıştı sahaya… Rakip 13 puanı bulunan ve ateş hattında olan Malatyaspor’du… 
İlk yarıda Malatyaspor zaman zaman önde basarak zaman zaman da kapanarak çok doğru işler yaptı. Konyaspor ise kapanan Malatyaspor karşısında pozisyon bulmakta zorlandı. Malatyaspor ise özellikle Serdar’ın geriye destek vermeyeceğini bilip ataklarını o kanattan sıklaştırdı. İlk yarıda Çekici’nin pozisyonu hariç Konyaspor’un kaleye anlamlı bir şutu olmadı. Ya da Malatyaspor buna izin vermedi.

İkinci yarıda ise daha doğru oynayan takım Konyaspor’du. Ancak ilerde çoğalamayı bir türlü başaramadı. Soner ile Çekici’nin çıkmasının ardından Mpoku ve Amar girdi. O dakikadan sonra ataklarını sıklaştıran bir Konyaspor izledik. Oyun tam Ahmed Hassan’ı isterken Skubic’in çıkıp Michalak’ın girmesi kadar anlamsız bir değişiklik görmedim ben bugüne kadar. Halbuki Cikaleshi’nin çıkıp Hassan’ın girmesi ya da forvetin çift olması gerekiyordu. Bu değişikliğe kimse anlam veremedi. Asıl çıkmadı gereken ve oyundan düşen oyuncu Serdar iken, bu değişiklik yabancı kuralına takıldı ve Skubic çıkmak zorunda kaldı. 
Alanyaspor maçını hatırlayalım. O maçta Alanyaspor 1-0 öne geçmiş ve Konyaspor kapanan rakibi karşısında pozisyon bulmakta zorlanmıştı. Konyaspor’un kapanan rakipleri karşısında özellikle Konya’da oynanan maçlarda bir B planının olması gerekiyor. Çünkü rakipler puan durumuna göre Konya’ya en kötü beraberliği kurtarmak için geliyor. Hatta Malatyaspor gibi direk beraberliğe gelen takımlar da var. 
İkinci yarıda Malatyaspor Konyaspor kalesine hiç gitmek istemedi. Topu karşıladı ve kendi yarı sahasında top cambazlığı yaptı. Baktığınız zaman Malatyaspor, Konyaspor’a göre daha doğru işler yaptı ve hedeflediği 1 puanı hanesine yazdırdı. Konyaspor’da ise 45 dakika boyunca ısınan Ahmed Hassan’ın oyuna sonradan dahil olmaması kadar anlamsız bir durum vardı. Gole ve galibiyete en çok ihtiyacın olan dönemde yapılan değişiklikler İlhan hocanın bu oyunda yeteri kadar risk alamadığını ve yeteri kadar cesaretli olmadığını gösterdi. Bu dakikadan sonra Konyaspor’un kapanan takımlara karşı ekstra çalışması ve ona göre çözüm üretmesi gerekiyor, aksi takdirde Konya’da birçok maç berabere biter. Ligteki sıralama elbette güzel lakin alt taraf ile puan farkı daraldı. O yüzden ligte her an her şey olabilir duruma geldi. 1-2 haftada zirvedeyken orta sıralarda yer almak kadar üzücü bir durumu kimse istemez…

Önceki ve Sonraki Yazılar
İbrahim Doğan Arşivi
SON YAZILAR