Sümeyra Kenesarı

Sümeyra Kenesarı

Hayalleri çalmanın bedeli 2 yılmış!

Hayalleri çalmanın bedeli 2 yılmış!

Berfin Özek, 19 yaşında hayalleri, hayatı elinden alınmış bir genç kız... Sadece hayalleri mi? Hayatı yaşama sevinci, duyguları, sevinçleri… Ona yarım bir dünya bırakıldı. Bırakıldı bırakılmasına ama o kutsal adaletimiz de bir genç kızın acılarını, hayallerini 2 yıla sığdırdı…

Aslında milyonlarca şiddet örneklerinden biri Berfin Özek’in başına gelenler. Hatırlamayanlar için anlatayım. Anlatayım ki unutmayın! Toplum olarak en kolay yaptığımız şey unutmak. Yapılan yanlışların üzerine bir çizgi çekmek ve yaşama kaldığımız yerden devam etmek. Biz toplum olarak hayatımıza devam ederken hayatı elinden alınanları, acılarımızı, yaralarımızı da unutuyoruz. İnsan acısını unutmamalı, bu tür konularda yaramız sürekli kanamalı. Kanamalı ki Türkiye’deki adaletsizliğe şiddet gören kadınların değil görmeyenlerin de kanı bulaşmalı. Her şeyi geçtim vicdanımızın kanı sözde adaletin üzerinden çıkmamalı…

Evet Berfin Özek, İskenderun ilçesinde dershaneden çıkıp evine doğru giderken asitli saldırıya uğramış, olayla ilgili Ozan Ç. tutuklanmıştı.

Asidin etkisiyle yüzünün büyük kısmı yanan, sağ gözünü kaybeden, diğer gözünde kısmen görme kaybı olan Özek'in ameliyat masraflarını, sosyal medyada oluşan tepkiler sonucu Sağlık Bakanlığı tarafından üstlenilmişti. Berfin'in ameliyatı Muğla'nın Bodrum ilçesindeki özel bir hastane dünyaca ünlü doktor Prof. Dr. Mehmet Mutaf tarafından gerçekleştirilmişti. 

Berfin Özek’i olaydan sonra sosyal medyada takip etmeye başladım. Ona bu haksızlığı yapan caninin gerekli cezayı alıp almayacağını merak ediyordum. Ne kadar güçlü bir insan olduğunu yaptığı paylaşımlardan anlamıştım. Hiçbir şey olmamış gibi hayatına devam ediyordu. Yüzündeki gülüşü, hayata dair çabalamaları gitmemişti ondan. Yüzünü çalmışlardı belki ama hayata olan bağlığını neşesini çalamamışlardı ta ki bu uğurda verdiği mücadelenin duruşmasına katılana kadar.

3. duruşmada savcının mütalaası ile şok olan ve bunalıma giren Berfin Özek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda"Ölmediğim için özür dilerim." demişti. Çünkü adalet öyle bir karar vermişti ki çektiği bütün acılara değmediğini anlamıştı.

 “Benim çektiğim acı iki yıla sığmaz” dedi Özek. Ama Adalet sığdırmıştı işte. Ona bu kötülüğü yapana sadece 2 yıl ceza vermişti. Ne yani ölmesi mi gerekiyordu hak ettiği cezayı alması için? O cani mahkemede takım elbise giydiği için mi 2 yıl ceza aldı? Pişmanım mı dedi? Ne oldu da Berfin’in çektiği acılar, elinden alınan hayatı 2 yıla sığdırıldı?

Türkiye’de bu adaletsizlik olduğu sürece kadına şiddetin önü kesilmez. Defalarca yazıyoruz. Yeri geliyor Türkiye ayağa kalkıyor. Ama her şeye rağmen adalet tecelli etmiyor. Tecelli etmesi için ne gerekiyor? Daha kaç kadının ölmesi ve şiddet görmesi gerekiyor? Neyse ne dersek diyelim boş zaten. Adalet bildiğini okuyor.

 Berfin Özek’in alınan karardan sonra yaptığı paylaşımı aşağıya bırakıyorum. O satırları okurken aynısının sizin çocuklarınızın başına gelme ihtimalini aklınızdan çıkarmayın.


Ben Berfin Özek!
19 yaşındayım. Hayallerimi gerçekleştirmek geleceğimi kurmak bilinçli olabilme yolunda eğitim gördüğüm dershaneden eve doğru ilerliyordum. Rastladığım insanlara gülümsüyor selam veriyordum. Ocak ayının soğuğunda montuma sıkı sıkı sarılırken ağaç köklerinde yamulmuş tüyleri kabarmış soğuktan neredeyse donacak olan kedi dikkatimi çekiyor ve bir an önce eve varıp dışarıya bir kap su ve bir şeyler bırakma hayallerine daldım. Gülümsedim!
Bir şeyler oluyordu.
Acı bir tat geldi genzime! Ekşimsi gibi yutkunamadım önce. Nefes alamıyordum. Ölümcül bir acı hissettim yüzümde. Duymuyor görmüyordum. Görmüyordum artık. Yanıyordum sanırım. İnanılmaz bir acıyla kıvranıyordum... Gözüm yok kulağım burnum dudaklarım dilim yok oluyordu. Annemin özenle taradığı saçlarım. Hayallerim hedeflerim geleceğim hayatım bir bir kararıyordu yüzümle birlikte yanıyordu yok oluyordu.
Ölüyordu ölüyordum...
Ben ölüyordum diyorum ben öldürülüyordum.
Ve şimdi siz diyorsunuz ki!
"Kasten yaralamadan cezalandırılmasını talep ediyoruz"
Soruyorum size "Yarım kalan hayallerim geleceğim hayatım...
Peki ya acılarım 1-2 yıla karşılık mı?"

Ben her okuduğumda onun yaşadığı acıyı iliklerimde hissettim. Evet, acıları 2 yıla karşılık mı? Hadi şimdi cevap verin…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Sümeyra Kenesarı Arşivi
SON YAZILAR