Sema Kavasçinay

Sema Kavasçinay

Her Müslümanın Amacı; Allah'ın Rızasını kazanmaktır!

Her Müslümanın Amacı; Allah'ın Rızasını kazanmaktır!

Müslüman; Kur'an-ı Kerim ve Sünnet-i Seniyye'ye uygun bir hayat yaşamak zorundadır.

 Müslüman'ın tek bir görevi vardır;  oda, şirk koşmadan 7/24saat  Allah'a kulluk etmektir. Kulluk şuurunda olan kimse için uykusu bile ibâdettir.Kulluk şuuruyla âdetler ibâdete dönüşür.İbadet; namaz, oruç , zekat ve hac'dan ibaret değildir.Musluman'ın bütün hayatı ibâdet olmalıdır, tüm hayatını Allah için yaşamalıdır.

Müm'in; yalnızca Allah'a iman edendir.Mü'min bir takım varlıklara, Allah'ın bazı sıfatlarını verip onları ilâh ittihâz edinerek, Allah'la beraber başta  nefis olmak üzere, şeytan, tagût ve putlara tapmayandır.

Mü'min; herkesten ve her şeyden çok  Allah'ı sevendir. Allah sevgisi ile mahlûkâtın sevgisi  arasında seçim yapmak zorunda kalsa dahi,  bir an bile düşünmeden, Allah'ı tercih edendir. Böylece mü'min tüm yaşamı boyunca en çok sevdiği yüce Rabbinin buyruklarını dikkate alarak hareket eder.

Mü'min; ancak Allah'ın iradesine ve emrine teslim olandır.  Hem de hiç şüphe ve kuşku duymadan, sorgulamadan, değiştirmeden, taviz ve inkâr etmeden.

Mü"min; O'nun hükümlerini yaşayan ve gücü yettiğince Allah'ın dinini insanlara tebliğ edendir.

Mü'min; O'nun rızasını kazanmak için çalışandır; azâbından, kahrından, intikâmından korkandır.

Mü'min; ilâhi hükumlere uyma konusunda, beşeri fikir ve ideolojilerle uzlaşmayan; tavizkar, dalkavuk, yaltakçı olmayandır. Müslüman da şeref vakar, haysiyet, ağırbaşlılık ve her ortamda İslâmi bir duruş vardır.

Mü'min; Kınayıcıların, kınasmasından etkilenmeyen, yalnızca Allah'ın övgü ve rızâsını önemseyendir.

Mü'min kul pozitiftir; sevgi, merhamet, şefkat, anlayış, olgunluk, affedicilik, insanı ve İslâmî tüm güzelliklerin ve iyiliklerin gerçek fâilidir, kâilidir ve müdâfîsidir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Sema Kavasçinay Arşivi
SON YAZILAR