İsmail Koç

İsmail Koç

İkiyüzlü Batı

İkiyüzlü Batı

Batı ülkeleri ikiyüzlülüklerine, hainliklerine ve Türkiye düşmanlıklarına her gün bir yenisini daha ekliyorlar. Terör örgütlerine dolaylı yollardan destek verdikleri yetmezmiş gibi ülkemizi de her fırsatta karalamaktan da geri durmuyorlar.

Son günlerde yaşanan birkaç olay adeta Türkiye’ye olan öfkelerini ve kinlerini kusar nitelikteydi.

Darbe kalkışmasını protesto eden vatandaşların evlerine Türk bayrağı asmasını yasaklayan Avusturya, Viyana Havalimanı'nda Türkiye'yi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan, "Türkiye tatili ile sadece Erdoğan'ı destekliyorsunuz, gitmeyin" ifadelerinin yer aldığı afişin asılmasına izin vermişti.

Aynı havalimanı bu kez çok daha çirkin bir provokasyonla gündeme geldi.

Viyana Havalimanı'nda, "Türkiye'de 15 yaşından küçük çocuklarla cinsel ilişkiye izin veriliyor" yazısının yer aldığı ahlaksızca bir yalan, afiş yapılarak duvarlara asıldı.

Avusturya’da bunlar olurken bir başka skandal da İsveç’ten geldi. İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström, twitter hesabından "Türkiye'de 15 yaşın altındaki çocukların cinsel ilişkiye girmesine izin veriliyor. Türkiye 15 yaşın altındaki çocuklara cinsel ilişkiye girmesine izin vermesine dair kararı iptal etmeli. Çocukların, şiddete ve cinsel istismara karşı daha fazla korunması lazım, daha az değil” demiş.

Başlı başına ön yargı içeren bu paylaşıma kaynak da Avusturya havaalanı gösterilmiş. Başbakan Yardımcımız Mehmet Şimşek ve Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’ndan tepki gelince hemen ifade özgürlükler zırhına sığınıyorlar.

Avusturya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Thomas Schnöll yaptığı yazılı açıklamada, "Bu konuda Türkiye'nin tepkisini anlayışla karşılıyoruz. Ancak Avusturya'da basın özgürlüğü var. Bu bağlamda bakmak da gerekir" demiş.

Konuyla ilgili olarak Schwechat Havalimanı Basın Sözcüsü Peter Kleemann ise, "Ülkenin en yüksek tirajlı günlük gazetesinin kiraladığı reklam panosuna yazdığı her şey kendilerini bağlar. Reklamların içeriğinden havalimanı yönetimi sorumlu değildir" açıklamasında bulundu.

 Özürleri kabahatlerinden büyük anlayacağınız.

Bunlar Avrupa’nın Türkiye’ye karşı ön yargılı ve ikiyüzlü tavırlarının sadece birkaçı. Bu ülke aleyhine yapılanlar saymakla bitmez.

Tarihten gelen kuyruk acılarını her fırsatta ülkemiz aleyhinde çalışarak, tahrik edici açıklamalar yaparak gösteriyorlar.

Batının sömürdüğü ülkelerde ellerine bulaştığı kan henüz kurumamışken sürekli bize insanlık ve demokrasi dersi vermesi sizce de komik değil mi?

Önceki ve Sonraki Yazılar
İsmail Koç Arşivi
SON YAZILAR