İsmail Koç

İsmail Koç

İSTANBUL ŞANSSIZLIĞI KIRILDI

İSTANBUL ŞANSSIZLIĞI KIRILDI

Torku Konyaspor 2016 yılında namağlup yoluna devam ediyor. Ligde 5 mağlubiyetini de İstanbul ekiplerine karşı alan yeşil beyazlılar, İstanbul takımlarına karşı ilk puanını almayı başardı. Böylece İstanbul kâbusu da sona ermiş oldu.

Galatasaray -Torku Konyaspor maçı 6 puanlık bir karşılaşmaydı.

İkili mücadelelerde ayakta kalan, maçı daha çok isteyen, çok daha dirençli oynayan taraf Torku Konyaspor’du ve hak ettiği puanı aldı. Rangelov yerine Torku Konyaspor’un daha iyi bir santraforu olsa galibiyet bile gelebilirdi.

Yeşil beyazlıların devre arası transferinde kadrosuna dâhil ettiği bekleri ise göz doldurdu. Skubic ve Douglas ilerleyen haftalarda ligin en iyi bekleri haline gelebilirler.

Maçın genelinde oyunun temposunu Torku Konyaspor belirlerken, mücadelenin son 20 dakikasında Galatasaray’ın suni bir baskısı vardı.

Aykut Kocaman yayıncı kuruluşun muhabirinin maçın sonlarına doğru geriye yaslandınız söylemine cevabı çok yerindeydi. İstanbul’da Galatasaray gibi bir takıma karşı oynuyorsunuz ve 70 dakika kalenize isabetli şut attırmamışsınız. Son 20 dakika ev sahibi ekibin galibiyet için bir iki pozisyona girmesi misafir ekibin geriye yaslanması olarak nitelendirilemez.

Aykut Kocaman takımını İstanbul deplasmanında nasıl oynatması gerekiyorsa öyle oynattı.

Galatasaray teknik direktörü Mustafa Denizli’nin ilk 45 dakika uyuduk ve uyutulduk sözlerini anlayabilmek mümkün değil. Siz madem en çok şampiyon olan, dört yıldızlı Galatasaray iseniz, rakibin sizi uyutmasına izin vermeyeceksiniz. Kendi başarısızlığınızı rakip takımların oyunlarının üzerine atamazsınız. Aykut Kocaman’ın kendine göre bir oyun anlayışı var. Elinizde milyon dolarlık dünya yıldızları varken, Torku Konyaspor’a diş geçiremiyorsanız sorunu kendinizde arayacaksınız.

Ayrıca Torku Konyaspor’un Galatasaray’dan puan ile dönmesi takımların form durumları göz önünde bulundurulduğunda sürpriz de değil. 2016 yılı itibariyle Galatasaray maçına kadar mağlup olamamış ve kupada çeyrek finale çıkmış bir takımdan bahsediyoruz. Son maç gösterdi ki Galatasaray lige çoktan havluyu atmış. Ligi ise 3. sırada tamamlamaları ise arkadan gelen takımlara bakıldığında pek mümkün görünmüyor.

Torku Konyaspor bu sezon ligde ve kupada harika işlere imza atıyor. Şimdi yeşil beyazlılar Kupada çeyrek final mücadelesinde Beşiktaş’a konuk olacak. Galatasaray karşısında sergilenen dirençli futbolun bir benzeri de Beşiktaş maçında sergilenebilirse Torku Konyaspor İstanbul’dan avantajlı bir skorla dönebilir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İsmail Koç Arşivi
SON YAZILAR