İbrahim Doğan

İbrahim Doğan

Kalan maçlarda Konyaspor taraftarı, matematik profesörü olacak!

Kalan maçlarda Konyaspor taraftarı, matematik profesörü olacak!

Konyaspor, ikinci yarının ilk haftalarındaki avantajlı fikstürü değerlendiremedi. Şimdi daha zorlu maçlarla karşı karşıya…

Bu haftaya kadar rakipleriyle oynayan yeşil beyazlı takım, bundan sonra sahip olduğu kadro kalitesinden daha iyi takımlarla oynayacak! En çok da can sıkan tarafı bu…

Sadece Malatya maçını değerlendirmek eksik kalır. Bülent Korkmaz yönetimindeki son 3 maçı değerlendirdiğimizde, 3 maçta da öne geçen ancak skoru koruyamayan bir Konyaspor görüyoruz. Önce umutlarımız tekrar yeşeriyor, sonra yeşeren yapraklar bir bir kuruyor. Şansızlıklar var elbette fakat şansızlıkların yanında oyunu tutamama sorunu da var. Yapılan değişikliklerin hatalı olduğunu da düşünüyorum.

Hocanın elinde kendi oyun sistemine göre yetersiz bir kadro olduğu kesin! Bülent hoca ile devre arasında anlaşılmış olsaydı, belki de bir 10 numara bir de pivot santrafor isteyebilirdi. Çünkü forvet anlamında takımın yetersiz olduğunun hoca da farkında… Ancak öne geçilmesine rağmen skoru koruyamama durumu da hocanın çözemediği en büyük sorun!

Konyaspor’un bu haftaya kadar kırmızı bölüme geçmemesi de takımın başarısı değil, aşağıdaki takımların fırsatları değerlendirememesi…

Kayserispor yaklaştı, Kasımpaşa ile puan farkı kalmadı. Ankaragücü ise her an sürpriz yapabilecek bir takım kimliğine büründü. Ligde konum olarak aşağıya yakın olan takımlar da yavaş yavaş uzaklaşıyor. O yüzden düşme ihtimali olan takımlar fazlayken, azalıyor. Bu da Konyaspor için ciddi anlamda korkulacak bir durum!

Serkan’ın hatası yine tekerrür etti. Çıkması gereken hiçbir topta ceza sahasını terk etmeyen Serkan, öne çıktığı bütün maçlarda hata yaptı… Taca vurması gerekirken topu kontrol etmeye çalışması ve ıskalaması yine Konyaspor’a pahalıya mal oldu. Takımı 10 kişi bıraktığı yetmezmiş gibi bir de 2 hafta -kaleyi yedek kalecilere emanet etme durumuna neden oldu. 1 – 1’lik skorda 2-1’i yakalayabilecekken karşı takıma özgüven veren bir pozisyon oldu. Serkan kırmızı kart görmemiş olsaydı, Konyaspor, 2-1’i yakalayabilirdi.

Bajic için de bir değerlendirme yapmakta fayda var. Atması gereken golleri atamayıp, penaltıdan gol atında kral olmuş gibi sevinen Bajic, maç içerisinde kaçırdığı pozisyonları değerlendirmiş olsaydı. Şimdi ne Serkan’ın kırmızı kartını ne de sorunların büyüdüğünü konuşuyor olurduk. Penaltıdan attı, ancak atması gerekenleri yine atamadı.

Aykut Kocaman’dan sonra oyun olarak daha pozitif bir oyun sergileyen Konyaspor, pozisyonları değerlendiremeyince puan anlamında istediği sonuçları bir türlü alamıyor.

Kalan maçlarda Konyaspor taraftarı, matematik profesörü olacak!

Önceki ve Sonraki Yazılar
İbrahim Doğan Arşivi
SON YAZILAR