İbrahim Doğan

İbrahim Doğan

Kaliteli ayakların hamle oyuncusu olması Konyaspor'u yaktı!

Kaliteli ayakların hamle oyuncusu olması Konyaspor'u yaktı!

Konyaspor, Ankaragücü galibiyetinin ardından mutlaka puan çıkarması gereken ve özgüvenin kaybetmemesi adına önem taşıyan bir maça çıktı.

İlk dakikalardan itibaren Galatasaray'ın baskısına cevap veremeyen Konyaspor, ilk yarıda rakip kaleye gitmekte zorlandı. Beklerin rakiplerini arkaya kaçırması sonucu 2-0 geriye düşen yeşil beyazlılar, topu ileriye taşımakta Milosevic'in eksikliğini yoğun bir şekilde hissetti.

Jevtovic'in ilk yarı performansı hocanın neden genellikle Volkan'a şans verdiğinin en açık göstergesiydi. Sakatlıktan sonra eski günlerine bir türlü kavuşamayan Jevtovic, Konyaspor'da ilk yarı bekleneni veremedi.

İkinci yarıya Miya - Jevtovic değişikliği ile başlayan yeşil beyazlılar, Miya'nın oyuna girmesiyle daha çok ne istediğini bilen bir takım görüntüsü sergilemeye başladı. Aykut Kocaman'ın Miya, Hurtado ve Shengelia'yı hamle oyuncusu olarak beklemesi 2-0'lık skorun ardından Konyaspor'a yaramadı. İlk yarıda skoru koruyabilseydi Konyaspor, Miya, Shengelia ve Hurtado ile oyuna hâkim olabilirdi. Ancak geriye düşünce çevirmek, bu oyunla imkânsıza yakındı.

Hamle oyuncusu olarak yedekte bekletilen futbolcuların geriye düştükten sonra oyuna girmeleri pek de bir şey ifade etmiyor.

Messi de yetenekli oyuncu ama ben teknik direktörünün hiç hamle oyuncusu olarak yedekte beklettiğini görmedim. Konyaspor'da kaliteli ayaklar bundan sonra maça 11'de başlamadık takdirde Konyaspor'un geriye düştüğü maçları çevirmesi çok zor.

Galatasaray, göstere göstere 3 gol attı Konyaspor'a... Konyaspor ise kazanma veya puan alabilme adına hiçbir şey yapmadı.

Konyaspor, eğer 1 puan alabilseydi Antalyaspor maçına kaybetmeyen özgüvenli bir takım olarak çıkacaktı. Ancak 3-0 kaybetmek moral açısından pek de iyi olmadı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İbrahim Doğan Arşivi
SON YAZILAR