İbrahim Doğan

İbrahim Doğan

Kazanmak için sadece mücadele etmek yeterli değil!

Kazanmak için sadece mücadele etmek yeterli değil!

Ligin başından itibaren sadece 3 gol yiyen ve hiç mağlup olmayan Alanyaspor’a karşı oynamak hem özgüven açısından hem de psikolojik olarak zordu. Ayakları yere sağlam basan bir takım Alanyaspor…

Aynı anda atak yapan, geriye dönüşlerde de zorlanmayan  Alanyaspor, topu ileriye taşımakta hiç sorun yaşamadı. Konyaspor’un kontratakla bulduğu, ancak değerlendiremediği bir pozisyonun ardından sadece 2 kişiyle çabuk çıkan Alanyaspor, 1-0 öne geçti.

Öne geçtikten sonra oyunu kendi yarı sahasında kabullenen Alanyaspor, Konyaspor’a hızlı çıkma ve çabuk oyun imkanı vermedi. 3. bölgede çoğalamayan ve pas trafiğini organize edemeyen Konyaspor, rakibi ne kadar iyi analiz ederse etsin, düşünceleri yansıtamayan, uygulayamayan bir futbolcu grubu vardı sahada…

Amir’in sakatlıktan döndükten sonra henüz eski formuna kavuşamaması, Musa’nın orta sahada çok fazla bekleyerek topu rakibe kaptırması, ya da pas hataları, Konyaspor’un istediği oyunu oynayamamasına neden oldu.

1-0’dan sonra Konyaspor, gol için yüklense de sahada forvet oyuncusu yoktu. Sokol ve Artem’in aynı anda  sakatlanması moralleri bozdu, İsmail hocanın da maç içerisinde taktiğini değiştirmesine neden oldu. 56. Dakikada oyundan çıkan 2 forvet, maçın geriye kalan kısmında yapılacak hamleleri de değiştirdi. Hurtado, daha erken sahada olacaktı. Ancak İsmail hoca forvetler sakatlanınca ilerde top tutamama ihtimalini düşünüp, orta sahayı güçlendirdi. Defans hattında Abdülkerim ve Adil’in performansları takdir topladı. Fakat ileri uçta oyuncuların bir süre ne yaptıklarından ya da yapmak istediklerinden haberleri yoktu. Takım boyu kısalınca yapılan ortaların tamamı geri döndü.

Maçın istatistiklerine baktığımızda aslında Alanyaspor da Konyaspor’a karşı oynamakta zorlandı. Konyaspor, rakibine diğer takımlar gibi çok fazla fırsat vermedi. Hatta deplasmanda oynamasına rağmen cesur oynadı, kapanmadı… Pas sayılarına baktığımızda rakamlar birbirine çok yakın… Ancak galibiyeti kaliteli ayaklar getiriyor. Sadece mücadele, kazanmakta yeterli olmuyor.  Mücadelenin yanında son vuruşların da etkili olması gerekiyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İbrahim Doğan Arşivi
SON YAZILAR