Büşra Aksakbağı Ay

Büşra Aksakbağı Ay

Klavye Delikanlısı Trump; Ver Papazı, Al Papazı

Klavye Delikanlısı Trump; Ver Papazı, Al Papazı

ABD’li Papaz Brunson terör örgütleri FETÖ ve PKK adına suç işlediği gerekçesi ile 2016 yılında tutuklandı. Sağlık sorunları nedeni ile Brunson’un tutukluluk hali ev hapsine çevrilmişti. ABD Başkanı, klavye delikanlısı Donald Trump, sosyal medya platformu Twitter’dan Brunson üzerinden Türkiye’yi tehdit etti.

Ev hapsi bile kabul edilir değil. Bu adam en ağır suçlardan biriyle yargılanıyor; casusluk! Şartlar ne olursa olsun ev hapsi kararı bile haksızlıktır! Bu karar bile kabul edilemezken bir söz ile salınması emrediliyor. Kim tarafından? Taaaa binlerce km öteden toplumların kaderlerini tayin eden Siyonist yalakasından.

Trump’ın derdi gerçekten papaz mı? Yoksa Çin ile yapılan milyar dolarlık anlaşma mı?

Bu tehditlerden sonra papaz asla serbest bırakılamaz. Hoşumuza gitmese de ev hapsinden alınıp, Amerika’ya inat hapsede atılamaz. Hukuk devleti, başka etkenlerden dolayı kararını değiştiremez!

En güzel çözüm Devlet Bahçeli’den geldi; “Ajanların ve hainlerin değiş tokuşuna Soğuk Savaş yıllarında epey tesadüf edildi. Ya bir yol ağzında, ya da bir köprübaşında suçluların takası sağlanabilecektir.”

Hadi Amerika, ver papazı, al papazı..

*

CHP Diktası..

CHP’nin parti içi gündemi epey yoğun.. İnce ve Kılıçdaroğlu yarışında; İnce 630 imzayı aşarken, 59 il başkanı ve 129 milletvekili olağanüstü kurultay istemediklerini açıkladı. Bunun üzerine İnce; “Parti içi yarışlarda milletvekillerinin hangi koşullarda açıklama yaptığını çok iyi bilirim. Kimse üzülmesin, o arkadaşlarımın da genel başkanı olacağım” dedi.. Bundan daha güzel dikta itirafı olabilir mi? CHP’nin nasıl bir “diktatörlükle”, nasıl bir “tek adamlıkla” yönetildiği daha güzel açıklanamazdı.

*

Mehmet Aslan’a Acil ve En Özelinden Matematik Dersi..

İyi Parti’li Mehmet Aslan; “Akşener’in oyu yüzde 17.5’tir. Akşener yüzde 7.5, İyi Parti yüzde 10 aldı.” dedi.. Vallahi aynen böyle söyledi.. Bu hesaba göre Erdoğan’ın oyu yüzde 94.. Bir de bu akıllar halkı hakir görmüyor mu? Beylik laflar etmiyor mu? Az bilip çok konuşmuyor mu? İşte bende buna tutuluyorum..

Erdoğan 16 yıldır iktidar.. Yarısı kendi başarısı ise yarısı da muhalefetin bu rezil halidir.. N’apalım bizde gülüyoruz, ağlanacak halimize..

*

Her Sakallıyı Dedesi Zanneden Halk..

Tuncer Çiftçi diye bir adam var. Senin benim gibi.. Gram farkımız yok. Fakat bu şahıs mehdi olduğunu iddia ediyor. Fethullah’ıydı, Adnan’ıydı derken halk artık akıllanmıştır diyorsun ama nerde… Sözde mehdi Çiftçi; “Beni sevenler şelalenin altına girecek ve çıkacak” diyor ve gerçekten buz gibi şelaleye giriyor kadınlar.. Söyleyecek söz kalmadı. Söz ile uslanmayanın hakkı kötektir demişler.. Biz kaçıncı köteği gördük ama halk olarak hala akıllanamadık. Hala her sakallıya “dedecim” diyerek koşuyoruz.

*

Faşist Almanya..

Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özdil geçtiğimiz hafta Almanya milli takımından ayrıldı. Buna gerekçe olarak maruz kaldığı ırkçılığı gösterdi. “Kazanınca Alman, kaybedince göçmen oldum. Türklüğüme ve kökenlerime saygı duymadılar.” açıklamasında bulundu. Özil, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile fotoğraf çektirdikten sonra üzerinde ki baskının arttığını da kaydetti.  Almanya’nın faşistliği tüm çıplaklığı ile tekrar gün yüzüne çıkarken, tabii ki içimizde ki İrlandalılar, Mesut Özil sırf Erdoğan ile aynı karede olduğu için Özil yerine Almanya’ya destek verdi. Konu Erdoğan olunca bizim tatlı su hümanistleri kafatasçıları bile kucaklar.

Velhasıl kelam..

Almanya nezdinde tüm dünya tekrar gördü; Türk’ü dize getiremezsin.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Büşra Aksakbağı Ay Arşivi
SON YAZILAR