Ömer Kocabaş

Ömer Kocabaş

Konya ve Konyaspor’a dair

Konya ve Konyaspor’a dair

Şivlilik vesilesiyle okulların tatil olmasını da fırsat bilip bir haftamızı Konya’da geçirdik. Şivliliğin iki yıllık salgın saçmalığının ardından bu yıl tam anlamıyla hakkı verildi. Çocuklar sokaklarda özgürce koşabildi. Belediyelerimiz de bu anlamlı geleneğin unutulmaması için ellerini taşın altına koyup birçok etkinlik yaptılar. Selçuklu Belediyesine ayrı bir yer ayırmalıyız. Selçuklu Kongre Merkezinde düzenlenen etkinlikleri imrenerek izledim. Şimdiki çocuklar gerçekten çok şanslılar.

Eski stadın yerine yapılan Millet Bahçesi’nin büyük bir kısmı bitmiş. Yaza şehrin ortasında nefes alacak devasa bir alan bizi bekliyor. Emeği geçenlere teşekkür ederiz. Gazeteci refleksiyle gözümüze takılanları da söylemeliyiz. Bahçe içerisindeki kütüphane çok iyi olmuş. Güncel eserlerin büyük bir kısmı İl Halk Kütüphanesinde bile yok. Lakin ödünç kitap verilmediğini duyunca şaşırdım. Tamam orada da kitap okunabilir ama 500-600 sayfalık bir romanı okumak için her gün kütüphaneye gelip, arkası yarın yapmaya da gerek olmamalı. Büyükşehir Belediyemizden ricamız kütüphaneyi ödünç kitap alınabilir hâle getirmesidir.

Gençlerin uğrak yeri olan kütüphanede yine gençler görev yapabilir. Üniversite öğrencileri yarı zamanlı çalışarak harçlıklarını çıkarabilir. Böylece belediyemiz için de maaş gideri asgari seviyeye inebilir. Hem okuyucular hem gençler hem de belediyemiz kârlı çıkar. Bir dahaki ziyaretimizde ödünç kitap almayı umuyorum, inşallah olur.

***

Konyaspor’da yaşanan son gelişmeleri rahat batması olarak ifade edebiliriz(!) Yönetim başarısız transferlere, sezon başındaki zemin rezaletine falan bakmadan faturayı İlhan hocaya kesti. Fatura dediğimize bakmayın. İki, üç tane sağlam transferle bambaşka olabilecek bir takım var. Lakin yönetim geçen sezonun devre arasından beri aynı hatayı tekrarlayıp duruyor. Sezon başında yapılan transferlerin büyük bir kısmı takıma beklenen katkıyı sağlayamadı. CEO, scout ekibi gibi afilli unvanların etkisiyle yapılan transferlerin hali ortada.

Pavicic, Muric oynadıkları maçlarda vasatı bir türlü aşamadı. Uche Ikpeazu’yu transferinde parmağı olan herkese ağır konuşmamak için saygılarımı sunuyorum. Her şeyi geçtim iyi bir yedek kalecimiz olsa bugün Türkiye Kupası’nda yola devam ederken en az beş, altı puanımız daha olabilirdi. Yapılan transferlerdeki vasatlığı görünce Amar Rahmanovic, ve Sokol Çikalleshi’nin gönderilmesine bir kez daha üzüldük.

Başkanın son açıklamalarından anladığımız kadarıyla kulübü yeniden düşme hattı seviyesine indirmeden yönetim olarak gitmeyecekler. Millet cayır cayır transfer yaparken biz Amir Hadziahmetovic’in yanında Endri Çekiçi’yi de büyük ihtimalle gönderecekmişiz. Yönetim taraftarın İlhan hocaya olan sevgisini çekemedi. Patronculuk oynamaya çalıştı. Emin olun sezon sonunda İlhan hoca yönetiminde bu takım 10. bile olsa taraftar sesini çıkarmazdı. Konyaspor’un tarihi, taraftarı yönetimden büyüktür, yönetim ilk önce bu gerçeği kabul edecek. İlhan hocayı itibarsızlaştırma oyununu da gülerek izledik. CEO’muz aldığı maaşın hakkını vermeye çalışarak basın üzerinden bir oyun tertiplemeye çalışmış ama çok amatörce olmuş. İlhan hoca hakkında tamamı dedikodudan oluşan açıklamaların CEO’muzun eskiden çalıştığı kanalda yapılması falan da tesadüftür…

Günün sonunda yapılacak akıllı iki üç transferle Avrupa kupalarına katılabilecek bir takım, iş bilmez iki scout ve CEO eliyle bu hale düşürüldü. Yönetim ise bu oyunu sadece izlemekle yetindi. Şimdi üzerinde yöneticilik oynayabilecekleri sıradan bir hoca getirdiler. Sezon sonuna kadar egolarını tatmin etsinler bakalım. Sırf protesto edilmemek için bilet fiyatlarını yüksek tutup, taraftarın maçlara gelmesini istemiyorlar. Zaten polis korumasında stadı terk eden ilk yönetim olarak Konyaspor tarihine geçmeyi başardılar.

Taraftar takımın sezon sonundaki durumu ne olursa olsun bu yönetimi gönderecektir. Elbette olan yine takıma olacak. Konyaspor’u bir sıçrama tahtası olarak gören başkan yeni hedeflerine odaklanacak. CEO’muz ballı maaşının yanına alacağı yüksek kıdem tazminatını da ekleyip kendi yoluna gidecek. Cefakâr taraftar ise gelecek güzel günleri beklemeye devam edecek…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ömer Kocabaş Arşivi
SON YAZILAR