İsmail Koç

İsmail Koç

Konya'da hareketli hafta başlangıcı

Konya'da hareketli hafta başlangıcı

Konya bu hafta başı itibariyle hareketli bir gündemi geride bıraktı. Pazartesi günü Ankara yolundaki trafik kazası, Salı günü bir hastanede intihar şov, yine Salı günü gecesi de muhacir pazarında ölümle sonuçlanan silahlı bir kavga yaşandı.

Konya aslımda olağanüstü bir hafta başlangıcı yaptı. Haftaya zincirleme bir trafik kazasıyla başladık. Bir gece öncesinden yağan yağmur, soğuk hava ile birlikte gizli buzlanmaya neden olunca Ankara Caddesinde kazalar kaçınılmaz oldu. Cadde üzerinde birçok aracın karıştığı zincirleme trafik kazaları da birçok soru işaretini de beraberinde getirdi.

Ankara Caddesinde birçok Organize Sanayi Bölgesi yapılmasına rağmen burada çalışan insanların iş yerlerine nasıl ulaşacağı konusu düşünülmemiş. Çalışanların ulaşımı eski model servis otobüsleriyle sağlanmaya çalışında bu bölgede bir trafik yoğunu oluşturdu. Bu da cadde üzerinde gizli buzlanmanın oluşması nedeniyle kazaları da beraberinde getirdi.

Bu kadar çok insanın çalıştığı, her gün şehrin farklı yerlerinde akın akın çalışanların taşındığı bir bölgenin ulaşım problemi neden daha öncelerden düşünülerek çözüme kavuşturulmaz anlamak güç…

İlla böyle büyük bir kazanın olması mı gerekiyordu?

Böyle çok fazla bir insan grubunun sanayi bölgelerine taşınması söz konusuyla neden raylı sistem çözümü getirilmez?

Her zaman olduğu gibi aklımız başımıza sonradan geliyor. Allahtan kazalarda birçok insan yaralanmasına rağmen hayatını kaybeden olmadı.

Pazartesi gününü zincirleme trafik kazası ile atlattıktan sonra Salı günü de bir intihar girişimi şovuna şahit olduk. Ancak bu bildiğiniz intihar şovlardan değildi. Çünkü intihar girişimini şova dönüştüren şahsın bu ilk vukuatı değilmiş. Bu şovu düzenli hale getirerek bir kazanç haline getirmiş. Daha önce bin 500 liraya intihardan vazgeçen şahıs, yine polislerin kendi aralarında topladığı 2 bin 250 liraya intihardan vazgeçti.

Bu işi bu arkadaşın sürekli hale getirmesi tabi ki ilginç ancak daha ilginç olanı bu işin bir cezasının olmaması…

Yani intihar şovu bir kazanç kapısı olmuş. Aman kolay yoldan para kazanma hevesindekiler duymasın! Çünkü adam bir saatte asgari ücretle çalışan birinin iki aylık maaşını kazandı bile…

Salı günü akşam saatlerinde ise Muhacir pazarında daha önce aralarında husumet bulunan iki grup arasında çıkan silahlı kavga bir kişinin hayatını kaybetmesi ile sonuçlandı.

Yani genelde asayiş olaylarının azlığı ve sakinliği ile ünlü olan Konya içinde bulunduğumuz haftaya hızlı bir giriş yaptı. Genelde Konya’da böyle yoğun bir asayiş gündemi görmediğimizden bir miktar da şaşırmadık değil. İnşallah daha çok güzel haberler gündemimiz olur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İsmail Koç Arşivi
SON YAZILAR