İsmail Koç

İsmail Koç

Konya’nın Rahmet Akşamları

Konya’nın Rahmet Akşamları

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen ve artık geleneksel hale gelen Rahmet Akşamları Konyalılar tarafından büyük ilgi görüyor. 25 günde 25 farklı konu ve konuklarla Rahmet Akşamları Konya’da Ramazan coşkusuna büyük katkı sağlıyor.

Özellikle Ramazan ayında, Ramazan ayının ruhuna uygun olarak hazırlanan programlarda Kur’an-ı Kerim tilaveti, ilahiler ve Türk Tasavvuf Müziği örnekleri katılımcılılar tarafından oldukça beğeniliyor.

Çocuklara yönelik Peygamber Efendimizin hayatını anlatan programlar çocukların manevi gelişimi için çok önemli. Ramazan ayı ve böyle programlar da bunun için büyük fırsat.

Rahmet Akşamlarının özellikle açık havada, Kültür Park gibi merkezi bir yerde yapılması son derece isabetli bir karar. Kapalı bir mekânda şehir merkezinde yapılacak bir programın bu denli ilgi görmeyeceği bir gerçek.

İftardan sonra sıcak Ramazan akşamlarında Rahmet Akşamları çok iyi ve güzel bir alternatif…

Rahmet Akşamlarında seçilen konular ve getirilen konuk sanatçılar son derece isabetli ve özenle seçilmiş. Ramazan ayının maneviyatına ve Konya’nın hassasiyetlerine uygun bir organizasyon olunca katılım noktasında da bir ilgi alaka oluyor.

Programların özellikle Teravih namazından sonra başlıyor olması son derece güzel. Böyle olunca da teravihten çıkanlar soluğu ailesiyle birlikte Kültür Park’ta alıyorlar. Rahmet Akşamlarında her yaştan insanla karşılaşabilmeniz mümkün. Kültür Park’ta Rahmet Akşamları programları bir buluşma noktası haline geliyor.

Sosyal medya internet ve uydu kanalları ile dayatılan popüler kültür ve Batı menşeili eğlence yerine 90’lı yıllardan sonra muhafazakâr kesimin neredeyse tek dinlencesi olan isimlerin yeniden Konya Kültür Park’ta sahne almaları bir taraftan da bir medeniyet savaşı demek.

Aykut Kuşkaya, Ammar Acarlıoğlu Mustafa Demirci Eşref Ziya Terzi, Umut Mürare, Ömer Karaoğlu gibi İslamcı Camianın bilinen isimlerinden belki de yeni nesil hiçbir zaman haberdar olamayacaktı. Eğer Konya’da böyle bir etkinlik olmasaydı.

Ahmet Çalışır gibi bir Kurra Hafızın muhteşem kıraatini canlı olarak dinleyebileceği başka bir program olmayacaktı. Aynı zamanda Kahraman Tazeoğlu’nu da…

Çok farklı alanlardan farklı isimlerin bir araya geldiği bir organizasyon oldu Rahmet Akşamları…

Günümüzde topluların manevi yönden de beslenmeleri gerekiyor. Malum Ramazan sadece oruç tutulup sonrasında da bir kuş sütü sofralara kurulmak değil. En azından böyle olmamalı.  11 ayın sultanı mübarek Ramazan ayı da manevi anlamda beslenme için büyük bir fırsat. Konya Büyükşehir Belediyesi de düzenlediği Rahmet Akşamları ile büyük bir boşluğu dolduruyor. Bu ve benzeri programların daha artması dileğiyle…

Önceki ve Sonraki Yazılar
İsmail Koç Arşivi
SON YAZILAR