İsmail Koç

İsmail Koç

Konya’nın üniversitesi NEÜ

Konya’nın üniversitesi NEÜ

Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker yeni başlayan 2016-2017 Eğitim Öğretim yılı ile ilgili basın mensupları ile bir araya geldi.

Konya basınının yoğun ilgi gösterdiği toplantıda Rektör Muzaffer Şeker Üniversitenin faaliyetleri ve hedefleri ile ilgili bilgiler verdi.

Konuşmasının büyük bir bölümünde 15 Temmuz ve sonrasında yaşananlara dikkat çeken Şeker, tarihin tekerrür etmemesi için bu yaşananlardan ders çıkarılması gerektiğini söyledi.

15 Temmuz sonrasında yaşanan temizlik operasyonlarında üniversiteler kilit rol oynadı. Birçok FETÖ mensubu üniversiteler aracılığı ile örgütlendiler. Selçuk Üniversitesi’ndeki kadar olmasa da Necmettin Erbakan Üniversitesinde de bir yapılanma gerçekleşmiş. Bu çerçevede NEÜ’de 51’i akademik, 3’ü de idari olmak üzere 54 kişi görevden uzaklaştırıldı.

Rakamların az olması bir bakıma üniversitesinin bu anlamda daha dikkatli olduğunun da bir göstergesi. Selçuk Üniversitesi’ne baktığımızda neredeyse FETÖ’cülerin yolgeçen hanına gelmiş.

2010 yılında eğitime başlayan Necmettin Erbakan Üniversitesi kısa sürede gerçekleştirdiği başarılı çalışmalarla Konya’nın simgelerinden biri haline geldi. Bunda başarılı bir akademik kadronun ve özverili bir çalışmanın etkisi büyüktü.

Üniversite yerleşkesinin farklı yerlerde devam eden inşaatları hakkında da bilgi veren Rektör Muzaffer Şeker, Meram Tıp Fakültesi Hastanesi inşaatının, 2017 yılında tamamlanacağını belirterek, Köyceğiz Yerleşkesindeki Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi idari ve derslik blokları, laboratuvar inşaatı ile çevre düzenlemesi yapım işi ve kampüs altyapı inşaatlarının peyderpey 2017 ve 2018 yıllarında tamamlanacağını da ifade etti. Bunun yanında çok da fazla fakülte açmak istemediklerini bunun yerine lisansüstü çalışmalarla ağırlık vermek istediklerini söyledi.

Aslında bu çok doğru ve isabetli bir karar. Akademik çalışmalar anlamında ülkemizin durumu malumunuz. Necmettin Erbakan Üniversitesi de önümüzdeki yıllarda lisansüstü çalışmalara ağırlık vererek bu boşluğu doldurmaya çalışacak.

Ayrıca Mart ayında açılması planlanan Tıp Fakültesi Hastanesi de ülkenin içinde bulunduğu şartlar da göz önünde bulundurulduğunda küçük bir gecikmeyle Mart yerine Mayıs ayında tamamlanması planlanıyor. Bu hastanenin de tamamlanması ile

Konya’nın Necmettin Erbakan Üniversitesini bu kadar çabuk kabul etmesinde elbette ki üniversiteye verilen ismin Konya ile özdeşleşmiş bir isim olan Necmettin Erbakan olarak belirlenmesinin etkisi de yadsınamaz.

Konya’da nerede kültürel bir çalışma varsa Necmettin Erbakan Üniversitesi’ni orada görebilmeniz mümkün. Resmi Kurumlar, Belediyeler ve STK’lar ile birçok projenin içinde yer alıyorlar.

Necmettin Erbakan Üniversitesi tarafından bu sene Konya’nın İslam Dünyası Turizm Başkenti olması münasebetiyle gerçekleştirilen Şehirler ve Âlimler Sempozyumu ve Necmettin Erbakan Sempozyumları çok verimli çalışmalardı.

Özellikle Türk siyasetinin simgeleşmiş isimlerinden olan ve üniversiteye de adını veren Necmettin Erbakan ile ilgili tematik bazı başlıklarla sempozyumların devamının planlanması son derece güzel gelişmeler. 

Bazı kurumlar vardır o şehrin aynasıdır. Necmettin Erbakan Üniversitesi de hem ismi hem de faaliyetleriyle tam anlamıyla Konya’yı yansıtıyor. Yani Konya’nın üniversitesi NEÜ…

Önceki ve Sonraki Yazılar
İsmail Koç Arşivi
SON YAZILAR